Bakervarer på døren?

Alle forstår det er viktig å holde avstand i disse tider – barn er hjemme fra skolen og voksne har hjemmekontor. Vi er langt mindre sosiale enn før. Dette går ut over flere bedrifter og nye løsninger kreves for å overleve.

Man som leverer bakevarer på døren.

For deg som driver et bakeri og har egne utsalgssteder, betyr det langt mindre gjester og at omsetningen er lavere enn aldri før. Det er en fortvilet situasjon og man tvinges til å bli mer kreativ for å finne nye løsninger for bedriften.

 

LEVERING AV BAKERVARER PÅ DØREN

Du kan holde kontakten med kundene dine ved å legge ut bilder på sosiale medier slik at de kan se deg, varene dine og hva DU kan tilby i disse dager. Fortell kundene dine hva de kan kjøpe og hva det koster. En enkel liste over produkter og priser er godt nok. Hold butikken din åpen og hjelp heller folk med å holde seg hjemme – tilby levering av bakervarer hjem til kunder i ditt nærområde.

Fortell kundene når de kan bestille bakervarer på døren og når du kan levere.
Et eksempel: Bestill i dag før kl. 16 og få varene levert i morgen mellom 07:00 og 09:00.

Tydelig informasjon er viktig!

 

IDÉER FOR KOMMUNIKASJON

Sosiale medier: Facebook og Instagram er de beste plattformene å benytte. Over 3,2 millioner nordmenn har en Facebook profil og over 2,7 millioner er inne daglig!

Lokalavisene: Lokalavisen skriver gjerne om saker som omhandler lokale bedrifter og hva de gjør for å overleve i dagens situasjon. Husk å vær tydelig på hvordan man bestiller varer (telefon eller på nett), og hvordan levering av varene foregår innenfor en gitt tidsramme.

Annen kommunikasjon: Sett opp en plakat utenfor bakerikaféen med en klar melding om mulig bestilling og betaling. Bestilling kan være pr. på telefon, e-post, online eller via sosiale medier. Betaling kan skje via eks. Vipps, men det forutsetter at du oppretter en konto for din bedrift.

 

LEVERING

Du kan for eksempel tilby kundene gratis hjemlevering i nærområdet. Det kan være innenfor en radius på 10 km eller du kan definere gratis levering innen et postnummer. Ved levering over lengre distanser, vær tydelig hva en levering vil koste.

Mann som kjører bil med bakevarer på døren.

PAKKELØSNINGER

Lag pakkeløsninger med flere produkter fra ditt sortiment som passer til forskjellige husholdninger:

  • Familier med barn
  • Single
  • Eldre mennesker
  • Bedrifter

Pakkeløsningene kan for eksempel inneholde følgende:

Brød til frokost og lunsj: Grove og fine brød egnet til både liten og stor, knekkebrød, frokostblandinger, rundstykker eller crossianter.

Ferdige måltider: Påsmurt (baguetter/briks/focaccia/rundstykker e.l) eller salater med brød og drikke + et eple eller en søtsak til kaffen.

Kaffekos: En pakkeløsning med et utvalg av gjærbakst og kaker + mineralvann.

Aktivitetspakker til barn: Lag pakker med oppskrifter som inneholder ingredienser nok til å lage cupcakes, sjokoladekake i langpanne, cookies eller annet godt barn kan lage selv.

Et stort utvalg av egnet emballasje til hjemlevering av bakevarer på døren, finner du hos Bako.

LES MER OM BAKO

 

Ikke glem å fortelle at dere kan levere hele kaker!

Lykke til!

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha inspirasjon, nyheter og tilgang til tidsriktige oppskrifter anbefaler vi at du melder deg på vårt nyhetsbrev. Da holder du deg oppdatert på nye trender og produktnyheter.

La deg inspirere til nye, smakfulle valg på din meny.