Bærekraftig emballasje fra Bako

I forbindelse med seminaret Beach Clean-Up & Conference i regi av The Plastic Whale Haritage på Sotra 25.-26. april i år, ble Bako AS invitert til å snakke om sine tiltak i kampen om å redusere bruken av plast.

09/05/2018

 

Bako følger Orkla sine bærekraft mål for 2025 og et av de viktige fokusområdene er reduksjon av plast i emballasje; der det sparer miljøet. Og fokus på avfall som ender i havet og hvilke tiltak som Orkla kan gjøre på dette området.

«Vi har lenge satt opp tiltak som er basert på bærekraft og livssyklusen av produkter. Nå fikk vi muligheten til å snakke om våre tiltak og vårt nyeste tilskudd i familien, nemlig DoEat som er en spiselig emballasje» – sier Produkt- og marketingsjef Stine Thorud i Idun Industri sitt datterselskap Bako AS.

DoEat er et godt alternativ til plast emballasje og kan komposteres på fem dager. Her sparer man både tid, avfall og har et alternativ til både plast og papir.

«Bako har sett på sin situasjon og har satt klare mål fremover. Blant annet har vi bestemt oss for å kun selge FSC og PEFC godkjente produkter i fremtiden og ser nå på hvordan vi kan fase ut usertifiserte produkter. Vi ser på løsninger sammen med kunder for å bidra med at de velger en løsning som er bærekraftig og som kan håndteres av det lokale avfallssystemet.»

 

Ønsker du å vite mer om bærekraftige løsninger på emballasje, ta kontakt med Bako AS.