La smaksløkene dra på ferie når du ikke kan!
Borte bra, hjemme best sier et kjært ordtak.
De fleste av oss elsker å reise utenlands når vi har ferie, men i år som sist år, blir det hjemmeferie for mange grunnet Covid-19 og de restriksjoner viruset har medført. Men staycation er blitt en internasjonal trend i løpet av denne tiden og folk flest har funnet nye måter å nyte ferien hjemme på.
Når vi ikke kan reise utenlands for gode matopplevelser, er det fullt mulig å skape gode og smakfulle matopplevelser her hjemme. De fleste bakeriutsalg, restauranter og kafeer har kanskje allerede smaken av Italia, Frankrike eller andre destinasjoner på menyen?
VIL DU HA TILPASSET OPPSKRIFTER?
SE INSPIRASJONSGUIDEN HER!
Hvis det er noen som kan sine søtsaker så er det jo franskmennene.
Fransk bakst og kaker har alltid stått sentralt i historien, og sommerlige sitronterter eller bringebærterter får oss til å drømme oss tilbake til den franske rivieraen. Lag gjerne temauker for dine kunder hvor du lager eksempelvis lager en fransk uke med spennende franske spesialiteter:
Eller, hva med å lage en picnikmeny som take-away?
Denne kan bestå av eksempelvis påsmurt baguetter eller salat, mineralvann + kaffe med noe søtt å bite i.
Frankrike har dessuten veldig mye godt å velge mellom for den søte tann; brioche, eclair, mille feuilles, tarte au citron, crème brûlée, chougettes og macarones for å nevne noe.
Det er ikke til å stikke under en stol at vi nordmenn elsker italiensk mat.
Pizza og pasta står fast på ukemenyen til de aller fleste og biscotti er snart blitt en av de syv norske juleslagene. For ikke å nevne søte desserter som tiramisu og panna cotta. Dette er desserter vi elsker over alt på jorden!
Til en italiensk temauke kan vi foreslå:
► SE OPPSKRIFT PÅ ITALIENSK LANDBRØD
Når det kommer til matkulturen fra USA er den bygget opp på 3 prinsipper; maten skal være rask, enkel og bærbar.
I USA har matkulturen røtter fra den amerikanske arbeidsmoralen hvor kun 60 prosent av måltidene lages i hjemmene. Såkalt snacking er godt utbredt og nærmere 80 prosent av maten er prosessert mat eller halvfabrikata.
Mat som passer til en slik uke kan være:
Fra den søte siden kan vi nevne Key lime pie, cupcakes, donuts, brownie, gresskar pai eller amerikanske pannekaker.
► OPPSKRIFT PÅ VEGANSK BROWNIE
Norsk mat er i verdensklasse.
Vi har et godt jordbruk og kan høste korn, grønnsaker og frukt i lange baner. Fra sjø og land får vi fisk og kjøtt med en fantastisk kvalitet. Selv om det er godt med både italienske og franske fristelser er det vel lite som slår en nystekt vaffel eller ferske hveteboller.
Hva med å lage smurte nister til turgåerne i sommer?
Nordmenn elsker matpakken og vi spiser kanskje mer brødmat enn noen annen nasjon. Brødet skal aller helst være grovt, næringsrikt og mette lenge. Vi er jo turmennesker og trenger mat som holder energinivået oppe.
Vi har laget en inspirasjonsguide som vi håper kan inspirere til at å finne på noe litt utenom det vanlige i sommer.
Igjen, la kreativiteten fly og lag temauker hvor du tilbyr dine kunder franske fristelser, eller kanskje en smak av Italia. Legg rødrutete duker på bordene, sett på noen passende toner på høyttaleranlegget og gi en god ferie opplevelse til nordmenn på tur i sommer!