Donuts i flere varianter

Donuts er å se hvorhen du snur deg, for den er blitt superhot i Norge!

Doniuts i flere varianter.

Donut, Ball donut og cake donut

I Norge har donuts vært en svært ettertraktet småkake de sist årene og er å se i mange bakerier, kaféer, butikker og storkiosker over hele landet.

Dunkin Donuts eller Dunkin` som kjeden nå heter, er godt etablert i mange land, men konseptet har ennå ikke blitt etablert her til lands. Det finnes faktisk en gruppe på Facebook som heter «Dunkin` Donuts til Norge» med 375 håpfulle medlemmer. Trøsten er at det i dag finnes norske etablerte utsalg med stor suksess som eksempelvis Benny Donuts på Heimdal i Trondheim eller My ugly baby i Oslo.

Det var nederlandske innvandrer som brakte godbiten til USA tilbake til 1600-tallet. Donuts har vært populært «over there» i mange år, men har etterhvert blitt svært populær i mange land. Ikke for det at man må herme etter alt som kommer fra USA, men denne lekkerbisken er både fristende og god. Dessuten kommer den i alle mulige smaker som gjør at vi får lyst til å smake de alle sammen!

 

Ball donuts

Ball donuts med salt karamell på toppen.

 

Ball Donut er en annen variant enn den originale. Forskjellen er at disse er uten hull i midten og er rund som en hvetebolle.

Deigen er den samme og denne dekoreres på samme måte som en donut. Deigen kan lages fra bunnen av, man kan bruke en kakemiks eller kjøp de ferdige av oss:

Ball Donut naturell, 55 g  |  Art. nr: 500019

 

Donut

Donut og kaffe

Donuts lages av en deig med mel, sukker, fett, vann (eller melk), egg, salt og gjær. Den er vanligvis ikke veldig søt i seg selv og det er derfor vanlig å dekorerer den med en smakfull glasur og noe smågodt på toppen. Dessuten blir den mer dekorativt og flott med litt farger og mer smakfull.

 

ØNSKER DU Å KOMME I GANG?
Hos oss finnes de som frosne enheter og de fås i to størrelser:

Donut naturell, 60 g  | Art. nr: 500282

 

Oppskrift på donuts

Er du baker og ønsker å bake selv, kan du selvsagt lage de helt fra bunnen av. Synes du dette tar for lang tid, er det full mulig å forenkle prosessen med en ferdig miks. IREKS Yum yum doughnut er en miks som doseres med 50 % av ingrediensene.

Er du hjemmebaker og vil lage herlighetene fra egen kjøkkenbenk, se oppskrift på donuts fra Idun Mors hjemmebakte.

 

Cake donuts

Cake donuts med sjokolade.

Cake donuts byr på mer smaksvariasjon da disse er bakt med formkakemikser i silikonformer for å få den samme runde fine formen.

Her kan man i prinsippet bruke hvilken som helst formkakemiks, som eksempelvis, sjokolade, vanilje eller gulrot. Ønsker man å tilsette andre smaker, vil sjokladechunks, kokos, nøtter eller tørket frukt og bær være godt egnet. Man kan glace cake dougnuts men uendelige smaker og pynte de lekkert etter eget ønske.

 

Pynt på toppen

Strøssel i flere farger.

 

Hva er vel en donut uten glasur og fargerikt strøssel, kokos, sjokolade, mini marshmallows eller annet godt?

Glasuren og pynten er halve kaken, spør du oss.
Her har du en kjempestor mulighet til å variere med smak og farger. En del pynt er best egnet for den yngre målgruppen, mens annen er mer egnet for den voksne gane.

Hvor er din målgruppe?

Gjennom vårt datterselskap Bako kan vi tilby et hav av strøssel – se hele utvalget av strøssel til donut

 

Glasur og krem

I tillegg til kronen på verket, er det viktig å huske på noe godt å feste kronen på. Vi har både glasur, sauser og en god ostekrem å velge mellom. Ønsker du å tilsette glasuren smak eller en farge, hjelper vi deg med dette også.

Nic Dyppsjokolade, boks 3 kg  |  EPD nr: 4507778   |  Art. nr: 401150
Nic Dyppkaramell, boks 3 kg  |  EPD nr: 2257301   |  Art. nr: 401151
Nic Jordbær dypp, boks 3 kg  |  EPD nr: 4685400   |  Art. nr: 401152
Puratop White Icing, spann 14 kg  |  EPD nr: 2538429   |  Art. nr: 41089
Idun Ostekrem klar til bruk, spann 8 kg  |   EPD nr: 4174538   |  Art. nr: 15311

 

Ta kontakt med en av våre salgskonsulenter for mer informasjon.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha inspirasjon, nyheter og tilgang til tidsriktige oppskrifter anbefaler vi at du melder deg på vårt nyhetsbrev. Da holder du deg oppdatert på nye trender og produktnyheter.

La deg inspirere til nye, smakfulle valg på din meny.