Grønn spelt med unik smak

Grønn spelt er korn som har blitt høstet og tørket mens kornene er halvmodne.

Grønn spelt korn.

Brød med umoden spelt

Grønn spelt, eller umoden spelt, oppstod som en konsekvens av feil innhøsting på 1700-tallet. Etter perioder med lange våte og kalde somre, ble avlingene nesten alltid ødelagte og bøndene bestemte seg for å høste den halvmodne spelten tidligere enn vanlig.

Vil du vite mer og spelt?
LES FAKTA OM SPELT

Umoden spelt har svært lave bakeegenskaper, men i kombinasjon med speltmel av moden spelt, får man en unik blanding som gir brødbakst en helt spesiell smak og aroma.

Oppskåret brød bakt med grønn spelt.IREKS Grønn spelt er en halvmiks av speltmel, bøketørket umoden spelt og tørket fullkorn surdeig av umoden spelt. Blandingen gir en lett røkt og nøtteaktig smak og er spesielt utviklet til brødbakst med unik karakter.

Ønsker du et spennende utvalg av brød, vil denne brødmiksen gi et godt supplement for utvalget. Brød bakt med umoden spelt får først og fremst en unik smak, men også en saftig krumme med en herlig lettrøkt aroma.

► Art. nr: 12399 IREKS Grønn spelt, sekk 12.5 kg

SE OPPSKRIFT PÅ BRØD MED GRØNN SPELT

 

For mer informasjon om dette produktet, kontakt Idun Kundeservice eller din lokale salgskonsulent.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha inspirasjon, nyheter og tilgang til tidsriktige oppskrifter anbefaler vi at du melder deg på vårt nyhetsbrev. Da holder du deg oppdatert på nye trender og produktnyheter.

La deg inspirere til nye, smakfulle valg på din meny.