IREKS BUCKWHEAT BRØDBLANDING

Med Ireks Buckwheat brødblanding kan man lage gode og næringsrike brød og rundstykker. Blandingen er rik på bokhvete og speltmel.

Ireks buckwheat brød.

Trendy brød med bokhvete

Bokhvete er blitt populært å bruke i matvarer verden over blant ernærings bevisste forbrukere og betegnes som en råvare innen superfood. Denne lille pyramide liknende nøtten brukes som erstatning for ris i middagsretter, men også i pannekaker, kaker, grøt og i brød.

Bokhveten har en høy ernæringsmessig verdi. Her finnes blant annet et høyt innhold av protein (ca. 15 %), aminosyren lysin, kostfiber, samt mye organisk bundet magnesium og jern. Bokhvete eller buhvete, tilhører gressfamilien og er ikke et kornslag, men en nøtt og planten er i slekt med rabarbra.

Spelt blir ofte omtalt som urkornet siden dette er et gammelt kornslag. Kornet har et høyre innhold av vitaminer, mineraler og proteiner enn vanlig hvete.

LES MER OM SPELT

 

Fordeler ved bruk av bokhvetemel i gjærbakst

I gjærbakst kan bokhvete ha en rekke foruante fordeler som:

  • Prosessvennlig deig
  • God fermentering stabilitet og gjæringstoleranse i deigen
  • Fuktig og myk brødkrumme
  • Godt ferskhold i sluttproduktet
  • Jevn og fin poring med en flott farge
IREKS Buckwheat brødblanding i sekk.

12397 IREKS Buckwheat brødblanding

 

OPPSKRIFT PÅ BRØD MED BOKHVETE

BRØD MED BOKHVETE

Kontakt din lokale salgsrepresentant for ytterligere opplysninger om produktet.

FINN DIN LOKALE SALGSREPRESENTANT

 

SE OG LAST NED FLYER