Med Ireks Buckwheat brødblanding kan man lage gode og næringsrike brød og rundstykker. Blandingen er rik på bokhvete og speltmel.
Bokhvete er blitt populært å bruke i matvarer verden over blant ernærings bevisste forbrukere og betegnes som en råvare innen superfood. Denne lille pyramide liknende nøtten brukes som erstatning for ris i middagsretter, men også i pannekaker, kaker, grøt og i brød.
Bokhveten har en høy ernæringsmessig verdi. Her finnes blant annet et høyt innhold av protein (ca. 15 %), aminosyren lysin, kostfiber, samt mye organisk bundet magnesium og jern. Bokhvete eller buhvete, tilhører gressfamilien og er ikke et kornslag, men en nøtt og planten er i slekt med rabarbra.
Spelt blir ofte omtalt som urkornet siden dette er et gammelt kornslag. Kornet har et høyre innhold av vitaminer, mineraler og proteiner enn vanlig hvete.
I gjærbakst kan bokhvete ha en rekke foruante fordeler som:
Kontakt din lokale salgsrepresentant for ytterligere opplysninger om produktet.
FINN DIN LOKALE SALGSKONSULENT