Ireks panettonemiks

Med Ireks Panettone miks, kan du lage flotte og smakfulle kaker til påsken.

15/02/2019

Panettone av Ireks panettone miks.

Ireks Panettone miks er en helmiks du enkelt kan lage store og saftige Panettone-kaker av. Helmiksen skal kun tilsettes fersk gjær og vann. For en god påskevariant, kan du tilsette appelsinaroma og appelsinbiter. Dekorer med melisglasur og pynt kaken opp til påske!

Ireks logo i vinrød og gul farge.

OPPSKRIFT PÅ PANETTONE

Ingredienser:

10.000 kg   12357 IREKS Panettone miks
0.700 kg   30025 Pasta appelsin
0.300 kg   80011 Idun Fersk gjær original
4.500 kg   42415 Skåret appelsinskall
4.200 kg   Vann

Fremgangsmåte:

  1. Helmiks, gjær og kaldt vann eltes sammen til en smidig deig i 2 + 15 minutter. Tørket frukt eltes inn til sist. Deigens temperatur skal være 28 °C.
  2. La deigen hvile i ca. 20 minutter før den tilberedes videre.
  3. Del deigen opp i like store deler av ønsket størrelse. Rundvirk deigemnene og legg de i smurte høye former med virken ned.
  4. Heves i raskeskap med 32 °C og med en luftfuktighet på 75 %  i ca. 2.5 time.
  5. Ta formene ut fra raskeskapet og la de står i romtemperatur i ca. 20 minutter, eller til det har dannet seg en tynn skorpe på deigemnenes overflate. Snitt et kryss på toppen av hver kake, og legg på en liten kladd med godt smør.
  6. Stek kakene i tralleovn ved 170 °C.

Steketid:

ca. 45 – 50 minutter (550 g)
ca. 50 – 55 minutter (750 g)

Tips!
For ekstra god smak på kaken, kan deigen tilsettes marsipanbiter, nøtter eller sjokoladechunks.

 

FINN INSPIRERENDE KAKEPYNT TIL PÅSKE: