KAKER OG GJÆRBAKST MED FROSNE BÆR

Frosne bær er like næringsrike som friske bær og smaker særdeles godt i kaker og gjærbakst.

Frosne bær i en hvit skål.

Bær som en ingrediens

Frosne bær smaker like godt som friske bær til tross for de har vært fryst og de er like næringsrike som friske bær.

Bærene blir som regel fryst kort tid etter at de er plukket og det er årsaken til at bærene fremdeles er svært næringsrike. Friske bær har en begrenset leveperiode etter at de er plukket og taper næring med tiden som for eksempel vitamin C, vitamin B og antioksidanter.

Den største forskjellen mellom friske og frosne bær er kun konsistensen på bærene ved inntak. Om man bruker friske eller frosne bær i kaker eller gjærbakst, vil dette utligne seg slik at man knapt merker en forskjell.

 

5 om dagen

Internasjonal forskning råder oss til å spise mer frukt og grønnsaker. Dette kan bidra til å redusere blant annet risikoen for hjerte- og karsykdommer og enkelte kreftformer. Ved siden av at frukt og bær smaker godt i gjærbakst og i kaker, bidrar det også til høyere inntak av mer bær og frukt.

Vi vet alle at 5 om dagen er et offisielt kostholdsråd. Det betyr at vi alle oppfordres til å spise minst 5 porsjoner med frukt, bær og grønnsaker hver dag.

En porsjon tilsvarer 100 gram, så det betyr at vi bør spise tilsammen 500 gram om dagen. Både frosne, friske, varmebehandlet og hermetiske bær, ved siden av frukt og grønt teller med.

Kilde: frukt.no

 

Bruksområder

Frosne bær har en rekke bruksområder. De kan brukes i kaker, desserter, smoothies, sorbé og i forskjellige type kremer for å nevne noe.

Blåbærmuffins med frosne bær. I baker- og konditorbransjen benyttes ofte fryste bær i:

– Pai
– Muffins
– Iskrem
– Krem
– Ostekake
– Formkake
– Søt hvetebakst

 

 

 

Sunne kaker

Har du en kundegruppe som ønsker veganske eller «sunnere» kaker, er bær utmerket å bruke. Ved siden av å bruke næringsrike bær, finnes det en rekke tiltak som gjør kakene litt mer sunne.

Sunne-kaker-på-et-fat– Reduser sukkermengden
– Erstatt fete meieriprodukter med kvarg eller yoghurt (gjerne vegansk alternativ)
– Bakemargarin i stedet for smør (vegetabilsk fett)
– Sammalt hvete i stedet for hvetemel
– Gjenbruk smuler fra grovt brød i baksten

 

 

 

 

 

Frosne bær i sortimentet

Vi kan tilby en rekke produkter med singelfryste bær du kan benytte deg av i tilberedning av gjærbakst og kaker.

SORTIMENT

500225 Blåbær, kartong 5 x 1 kg
500226 Jordbær hele, kartong 4 x 2.5 kg
500228 Banan i skiver, kartong 1 x 5 kg
500229 Mango i biter, kartong 4 x 2.5 kg
500206 Skogsbær u/jorbær, kartong 4 x 2.5 kg
500209 Halve dekorjordbær, kartong 10 kg
500217  Bringebær, kartong 4 x 2.5 kg
500847 Eplebåter singel fryst kartong 4 x 2.5 kg

 

Oppskrifter finner du på Idun Kundeportal/BakeIT eller ved henvendelse til din lokale salgsrepresentant.