Det heter riktignok «kransekakemasse» men det kan brukes til så mye mer enn bare kransekaker. La deg inspirere av disse lekre dessertene og kakene.
Alle de gode kvalitetene som gjør mandelmasse så godt egnet til kransekaker – fastheten, bittet, sødmen, hvor lett den rå massen er å forme, at den er glutenfri, holdbarheten – gjør at kransekakemasse også har mange andre bruksområder.
Både den smidige konsistensen og den forholdsvis nøytrale smaken gjør at massen blir som et blankt lerret – eller snarere som leire i hendene på en skulptør: Et spennende og allsidig medium som kan gi en kunstnerisk konditor utløp for kreativiteten.
DELIKAT: Rabarbramazarinkake skåret i små styker egner seg godt å servere ved siden av kaffen.
Kransekakedeig er det perfekte utgangspunktet for imponerende bakverk. Lag dine egne former og sett dem sammen til ditt eget mesterverk. Du kommer langt med melisglasur og sjokolade, gjerne brukt på nye måter. Men hva med å prøve noe helt nytt, tilpasset ditt helt spesielle bakverk.
Når du først begynner å eksperimentere oppdager du dessuten fort at kransekakemassen egner seg like godt til alle årets dager, ikke bare 17. mai og juletiden.
Massen kan brukes som utgangspunkt for gode, glutenfri spøkelseskaker til Halloween, hjerter av forskjellige varianter til valentinsdagen, eller som bunnen i Sarah Bernhardt-rosetter til vanlig søndagskaffe i caféen.
Kreasjonen behøver ikke engang være gjenkjennelig som en kake. Tenker du utenfor boksen, forvandler du kransekakedeig til de lekreste desserter – uansett om du lager menyen til en intim à la carte-restaurant, setter sammen dessertbuffeten på et hotell, eller har ansvar for cateringen av større middagsselskaper.
ELEGANT: En slik kake med bjørnebærmousse på en bunn av Odense Kranse XX tar seg bra ut i alle anledninger.
Odense produserer, og Idun Industri fører, en rekke forskjellige ferdige kakemasser av høyeste kvalitet, som du kan eksperimentere med for å finne den smaken og konsistensen som passer ditt kunstverk best.
Prøv deg frem med ulike grader av bitterhet, sødme og struktur på massen, og tilsett gjerne smak og farge for å få den effekten du ønsker.
SMAKEBITER: Spennende smaker står ved siden av hverandre på en asjett med kranskekaketapas.
FRISK: Gi sommerens bærdessert en søt ramme med kjeks laget av kransemasse.
PETIT FOUR: Søte munnfuller i hjertefasong, fylt med krem på kransebunn.
Hva lager du med kransekakemasse? Send oss gjerne et bilde og en kort beskrivelse på Facebook, så vi får se.
► Se inspirasjonsbrosjyre med oppskrifter
PS: Hvis du vil vite om det når vi har kampanjetilbud på kransekakemasser i Iduns kundeportal, eller har andre gode tilbud og inspirerende kampanjer, pass på at du mottar nyhetsbrevet vårt. Hvis ikke du allerede abonnerer, kan du melde deg på ved hjelp av skjemaet lenger ned på siden.