Matpakkebrød

Matpakke er noe av det som gjør oss nordmenn til nordmenn!

Matpakkebrød i skiver med pålegg.

Matpakkebrød for barn og voksne

Vi nordmenn er godt kjent med matpakken. Denne smører vi gladelig for de minste i familien, men også vi voksne smører lunsj med matpakkebrød. Dessuten elsker vi å ha den med som niste på turer i skog og fjell med familien eller i et annet godt lag.

En påsmurt skive, dobbeltdekker eller smørbrød kan se så innbydende ut det bare vil, men hvis grunnlaget ikke smaker godt, kan det være det samme.

Matpakken er en lang tradisjon som strekker seg helt tilbake til 1930-tallet.

 

Den matpakken vi kjenner best, er den som har brødskiver med smør og godt pålegg, men tidene forandrer seg og det gjør også matpakken. I dag finnes det praktiske matbokser med flere rom, slik at det også er plass til bær, frukt, grønnsaker eller annet godt. Brød kan tidvis byttes ut med grov muffins, rundstykke eller pitabrød.

 

Fiberrikt brød

Hva en matpakke skal inneholde, vil selvsagt variere. Det er jo litt smak og behag, men de aller fleste er opptatt av å spise et næringsrikt måltid som metter hele veien hjem.

Grovt brød er et godt valg for både store og små. Grovbrød inneholder mer fiber som bidrar til å stabilisere blodsukkeret og er bra for fordøyelsen. Dessuten holder fiberrik mat oss mette lenger.

Visste du at ca. halvparten av all fiber i det norske kostholdet, kommer fra grove brød og øvrig kornbasert mat?

I det norske kostholdet er dessuten brød en viktig kilde til jern.

 

Oppskrift på grovt matpakkebrød

En påsmurt skive, dobbeltdekker eller smørbrød kan se så innbydende ut det bare vil, men hvis grunnlaget ikke smaker godt, kan det være det samme. Vi har samlet de beste oppskriftene på våre matpakkebrød.

FLERKORNBRØD

Grovt matpakkebrød i skiver.

Idun Superbase ble lansert for 20 år siden og har vært en favoritt hos våre kunder siden da. Basen har en balansert sammensetning av fire steinmalte kornsorter, tørket surdeig og potetgranulat som gir en fantastisk saftighet.

SE OPPSKRIFT

 

GROVBRØD UTEN GJÆR

Helt grovbrød uten gjær.

Brød bakt uten gjær har den siste tiden fått økt oppmerksomhet. Ønsker du å tilby dine kunder et grovt og smakfullt brød uten gjær, kan vi varmt anbefale dette brødet. Sprø skorpe, saftig krumme og god holdbarhet.

SE OPPSKRIFT

 

 

NORSK RUGBRØD

Hele norske rugbrød.

Vi nordmenn er glade i rugbrød og foretrekker en litt mildere smak versus det tradisjonelle danske rugbrødet.

SE OPPSKRIFT

 

Idun Kundeportal finner du komplett produktoversikt, tilgang til reseptbanken BakeIt, masse inspirasjon og brosjyreoversikt samt mye annet!

Vi har også laget en brosjyre hvor vi har plukket du de beste oppskriftene på sunne gode matpakkebrød for store og små.

BROSJYRE PÅ MATPAKKEBRØD

 

Matpakkebrød av bakeoff?

Brød til matpakken.

Har du travle dager og trenger ulike typer brød lett tilgjengelig, kan bakeoff være en god løsning. Noen brød skal kun tines og andre tines og stekes. My Bakery har et bredt og variert sortiment på rød som er godt egnet til matpakke. Her er noen av våre bestselgere:

Glutenfritt solsikkebrød | Art. nr: 500001 | EPD:  2943470

Pave Campagnard | Art. nr: 501008 | EPD: 4206298

Blommer Matpakkebrød | Art. nr: 500835 |  EPD: 5964796

Skåret Sandwichbrød flerkorn | Art. nr. 500086 | EPD: 6067680

 

Interessert i bakoff brød?

SE PRODUKTKATALOG FRA MY BAKERY

 

Grovhetsmerking av brød

Merkeordningen Brødskalaen viser deg hvor grovt brødet er. Det er prosenten av hele korn, sammalt mel og kli i forhold til melmengden som er ligger til grunnlag for utregningen. Innhold av nøtter eller andre ingredienser medregnes ikke i utregningen. Det er det samlede innholdet av hvor mye sammalt mel, hele korn og kli som måles og blir angitt i prosent.

Skalaen er delt i  4 kategorier:

Fint brød: 0-25,9 % sammalt mel eller hele korn

Halvgrovt brød: 26-50,9 % sammalt mel eller hele korn

Grovt brød: 51-75,9 % sammalt mel eller hele korn

Ekstra grovt brød: 76-100 % sammalt mel eller hele korn

Hvor grovt brødet er, vises som % i merket på brødets pose.

Brødkalkulatoren er et verktøy som i 2006 ble utarbeidet av Helsedirektoratet, Mattilsynet og Forbrukerrådet. Legg selv inn vekten på mel, korn og kli som finnes i oppskriften din og kalkulatoren beregner enkelt hvor grovt brødet du baker er.

►  TIL BRØDKALKULATOREN

 

Ønsker du mer informasjon om våre produkter, kontakt din lokale salgskonsulent for mer informasjon.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha inspirasjon, nyheter og tilgang til tidsriktige oppskrifter anbefaler vi at du melder deg på vårt nyhetsbrev. Da holder du deg oppdatert på nye trender og produktnyheter.

La deg inspirere til nye, smakfulle valg på din meny.