NYHET – Spiret rugkorn

Som en nyhet i vårt sortiment, finner du nå Softgrain Sprouted Rye som er rugkorn som har gjennomgått en bløtleggningsprosess som gjør at kornene har over tid spiret og gjæret seg. Disse kornene gjør underverker i brødbakst!

14/06/2018

Spiret rugkorn i en skål. Foto.
Art. nr: 30138 Softgrain Sprouted Rye

Brød som inneholder hele korn er både sunt og smaker godt. Helkornbrød bidrar dessuten til enda mer innhold av mineraler, vitaminer og kostfiber i tillegg til at brødet smaker bedre. For bakeren kan det være en utfordring å lage gode fullkornsbrød. Man bør ha et balansert innhold av frø og korn, unngå at kornene er for harde å tygge på og at brødet ikke blir for raskt tørt.

Som en nyhet i vårt sortiment, finner du nå Softgrain Sprouted Rye som er rugkorn som har gjennomgått en bløtleggningsprosess som gjør at kornene har over tid spiret og gjæret seg. Dette gir kornene en ekstra god smak ved siden av at næringsinnholdet økes, fytinsyren brytes ned og proteinet blir mer lett fordøyelig. Kornene er fremdeles fuktige i emballasjen og det er denne fuktigheten man får ekstra god nytte av ved bruk i brødbakst.

Brød bakt med spiret rug gir saftigere brød med lengre holdbarhet. Brødene blir naturlige søte og får enda mer smak!  Spiret rugkorn kan brukes i alle brødtyper og doseringen er mellom 10 – 30 % av deigvekten.

 

Ønsker du å vite mer om produktet, kontakt oss!