Spiret rugkorn

Spiret rugkorn i en skål. Foto.
Art. nr: 30138 Softgrain Sprouted Rye

Nyhet

Spiret rugkorn eller Softgrain Sprouted Rye er en av høstens gode nyheter i vårt sortiment. Dette er rugkorn som har gjennomgått en bløtleggningsprosess som gjør at kornene har over tid spiret og gjæret seg. Dette gir kornene en ekstra god smak ved siden av at næringsinnholdet økes, fytinsyren brytes ned og proteinet blir mer lett fordøyelig. Kornene er fremdeles fuktige i emballasjen og det er denne fuktigheten man får ekstra god nytte av ved bruk i brødbakst.

Brød som inneholder hele korn er både sunt og smaker godt. Helkornbrød bidrar dessuten til enda mer innhold av mineraler, vitaminer og kostfiber i tillegg til at brødet smaker bedre. For bakeren kan det være en utfordring å lage gode fullkornsbrød. Man bør ha et balansert innhold av frø og korn, unngå at kornene er for harde å tygge på og at brødet ikke blir for raskt tørt.

 

Nystekt brød bakst med spiret rugkorn.Brød bakt med spiret rug gir saftigere brød med lengre holdbarhet. Brødene blir naturlige søte og får enda mer smak!  Spiret rugkorn kan brukes i alle brødtyper og doseringen er mellom 10 – 30 % av deigvekten.

 

 

 

 

Ønsker du å vite mer om produktet – kontakt oss!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha inspirasjon, nyheter og tilgang til tidsriktige oppskrifter anbefaler vi at du melder deg på vårt nyhetsbrev. Da holder du deg oppdatert på nye trender og produktnyheter.

La deg inspirere til nye, smakfulle valg på din meny.