Om Baker- og konditorakademiene 2022/23

Fagpersonell i Idun Akademiet.

Som en av Norges ledende aktører innen bakerbransjen, har Idun et stort ansvar for å ivareta norske tradisjoner og samtidig etterstrebe å være først ute med det siste.

Kunnskap og kompetanse er viktig i arbeidet med produktutvikling og forbedringer. Dette er et kontinuerlig arbeid som gjelder både ingredienser, bakeprosesser og ikke minst kunne bistå våre kunder.

Vi har et topp moderne konditori og bakeri, hvor vi har det aller siste innen maskiner, kjøle- og fryseskap, utstyr og fasiliteter i verdensklasse. Våre fasiliteter har fått navnet Idun Kompetansesenter hvor det er daglig aktivitet hvor vårt fagpersonell arbeider med produktutvikling, testbaking eller kundespesifikke oppdrag.

Vi ønsker vi å inspirere og videreføre vår kunnskap til bakere og konditorer som ønsker å lære mer av de beste i faget. Vi deler derfor vår kompetanse med våre kunder og gjennomfører hvert IDUN AKADEMIET som består av lærere og elever som er lidenskapelig opptatt av faget. Akademiet består av 3 moduler á 2 dager og 1 modul á tre dager over ett år, og alle deltakerne følger hverandre gjennom akademiet. Siste modul inneholder en inspirasjonstur til Europa.

Vi anbefaler at du har svennebrev/fagbrev innen påmelding. 

 

Idun Industri Kompetansesenter logo.

 

Bakerakademiet

Hender knar gjærdeig.

BAKER AKADEMIET skreddersydd for bakere som skal bidra til en videreutdanning, utvikle egne ferdigheter, samt øke kunnskapen innen bakerfaget. Formålet er å gi deltakerne en god forståelse innen bruk og sammensetning av ulike råvarer, hvor kreativ bruk og inspirasjon vil være viktige elementer gjennom hele akademiet.

Tid: Oktober 2022 – juni 2023

Pris: 19 500,-

Påmeldingsfrist: 24. september 2022

Prisen er for alle fire modulene og inkluderer råvarer, profesjonelle kursholdere, 2 stk. t-skjorter, support og oppfølging, lunsj, middager, reise og opphold for en tre-dagers inspirasjonstur til utlandet.​

Overnatting og reisekostnader til/fra Oslo er ikke inkludert.

 

Moduler:

Basic

I denne modulen tar vi for oss de viktigste elementene innenfor deigbehandling, reseptoppbygging, elteprosess/tider, deigtemperaturer, hviletider, rasketider osv.

I tillegg får du en av innføring i bruk av riktige og gode råvarer som har stor betydning for sluttresultatet. 

Dato: 26.-27. oktober 2022   ​

Tid: Kl. 10:00 ​- 15:00

Sted: Idun Akademiet, Hvam

Ansvarlige:
Adrien Mazut ​
Morten Veiby ​
Erling Stensrud

 

Surdeig

Finnes det noe bedre enn et nybakt og velduftende surdeigsbrød?

Brød bakt med surdeig får bedre deigstabilitet, god holdbarhet, nydelig smak og en fin struktur på krummen. ​I denne modulen tar vi for oss bruken av aktiv surdeig og hvordan utnytte egenskapene og historien til surdeig på en effektiv måte som hever både smak og kvalitet på sluttproduktene. Det bakes med aktive surdeiger, og både med og uten gjær.

Dato: 10.-11. januar 2023 ​

Tid: Kl. 10:00 ​- 15:00

Sted: Idun Akademiet, Hvam

Ansvarlige:
Adrien Mazut
Morten Veiby
Erling Stensrud

 

Trender

I denne modulen skal vi jobbe med Niek Van Waarde fra Nederland. Han vil vise oss nye teknikker og metoder innen laminerte deiger. ​Nike vant forøvrig Louis Lesaffre Cup i 2015​ og International Bakery Cup i 2020​.

Gode smaksopplevelser er i vinden og vi skal også innom søt hvetebakst med forskjellige fylninger med ekstra gode smaker.

Dato: 22.-23. mars 2023   ​

Tid: Kl. 10:00 ​- 15:00

Sted: Idun Akademiet, Hvam

Ansvarlige:
Adrien Mazut
Morten Veiby
Niek van Waarde (Sonneveld)

 

Inspirasjon

I den siste modulen tar vi turen til Europa hvor vi skal vi besøke en av de fremste og viktigste aktører innen konditormarkedet.​ Vår partner er en særdeles profesjonell aktør som vil vise oss hvordan de arbeider for kontinuerlig å forbedre prosesser og ingredienser tilpasset dagens trender i Europa.​ Det vil også bli tid til å besøke flotte og spennende utsalg som vil gi oss inspirasjon og nye ideer til både eksponering og egen utvikling innen faget.

Dato: Tidspunkt kommer senere  ​

Sted: Kulmbach, Tyskland

Ansvarlige:
Adrien Mazut
Klaus Pedersen (Ireks)

 

Kontakt din lokale salgskonsulent for mer informasjon eller påmelding.

 

Konditorakademiet

Konditor med sprøytepose.

KONDITOR AKADEMIET er skreddersydd for konditorer som skal bidra til en videre utdanning og utvikling av egne ferdigheter og kunnskaper innen faget. Formålet er å gi deltakerne en god forståelse innen bruk og sammensetning av ulike råvarer, hvor kreativ bruk og inspirasjon vil være viktige elementer gjennom hele akademiet.

Tid: November 2022 – juni 2023

Pris: 19 500,-

Påmeldingsfrist: 24. september 2022 

Prisen er for alle fire modulene og inkluderer råvarer, profesjonelle kursholdere, 2 stk. t-skjorter, support og oppfølging, lunsj, middager, reise og opphold for en tre-dagers inspirasjonstur til utlandet.​

Overnatting og reisekostnader til/fra Oslo er ikke inkludert. 

 

Moduler:

Basic

I denne modulen går vi gjennom grunnteknikker, oppskrifter og forståelsen av oppbygging av kaker. ​

Riktig bruk av råvarer, verktøy og metoder bidrar til å øke kvalitet på smak og utseende som betyr mye for den samlede sanseopplevelsen. ​Her vil vi også belyse viktigheten av trender og innovasjon for kunne lykkes i markedet.

Det blir også gjennomgang av hvordan arbeide med sjokolade. ​

Hvordan bruke sosiale kanaler på en effektiv måte? Vår egen SOME-ekspert viser deg hvordan.

Dato: 1.-2. november 2022   ​

Tid: Kl. 10:00 ​- 17:00

Sted: Idun Akademiet, Hvam

Ansvarlige:
Julien Suè​
Kenneth Aas ​
Monica Gagnon

 

In the time

Dagens marked er preget av store variasjon, innovasjon, mat i – farta og globale så vel som lokale tilpasninger. ​
Skal man lykkes i dagens marked krever det at man er i takt med tiden og tilpasser sortimentet i henhold til hva kundene ønsker. Smak og tekstur er derfor fokuset i denne modulen, hvor vi skal utvikle produkter slik at kunden får den beste smaksopplevelsen.

Dato: 24.-25. januar 2023 ​

Tid: Kl. 10:00 ​- 17:00

Sted: Idun Akademiet, Hvam

Ansvarlige:
Julien Suè​
+ partner

 

The art

Dekorerte kaker gjenspeiler din kreativitet og evnen til å tenke nytt. I denne modulen vil fokuset være på bruk av spennende råvarer, samt sammensetning av ulike smaker og tidsriktig dekorering. Du vil lære å lage fristende moderne kaker som garantert vil bli lagt merke til!

Du vil også få en reise innom kaffens verden for å lære litt om cupping som er en metode hvor man evaluerer de ulike egenskaper av bestemte kaffebønner. Hvilken kaffe smaker best til hvilken kake?

Dato: 7.-8. mars 2023   ​

Tid: Kl. 09:30 ​- 17:00

Sted: Idun Akademiet, Hvam

Ansvarlige:
Julien Suè​
Bernhard Azinger (Tine SA)

 

Inspirasjon

I den siste modulen tar vi turen til Europa hvor vi skal vi besøke en av de fremste og viktigste aktører innen konditormarkedet.​ Vår partner vil være en særdeles profesjonell aktør som vil vise oss hvordan de arbeider for kontinuerlig å forbedre prosesser og ingredienser tilpasset dagens trender i Europa.​ Det vil også bli tid til å besøke flotte og spennende utsalg som vil gi oss inspirasjon og nye ideer til både eksponering og egen utvikling innen faget. 

Dato: 12.-14. juni 2023   ​

Sted: Europa

Ansvarlig:
Geir F. Engelbrethsen

 

Kontakt din lokale salgskonsulent for mer informasjon eller påmelding.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha inspirasjon, nyheter og tilgang til tidsriktige oppskrifter anbefaler vi at du melder deg på vårt nyhetsbrev. Da holder du deg oppdatert på nye trender og produktnyheter.

La deg inspirere til nye, smakfulle valg på din meny.