Pain Paillasse® brød

Pain Paillasse® er et sveitsisk bondebrød med en aromatisk duft og en sprø gylden overflate. Brødet bakes med en langsom fermentering og et særdeles godt håndtverk.

Pain Paillasse brød
Foto: Nina M. Mathisen

Historien om Pain Paillasse®

Pain Paillasse® kommer opprinnelig fra Sveits som kanskje mest kjent for ost og klokker, men rustikke surdeigsbrød er faktisk også en spesialitet i landet. Herfra, blant snøkledde fjell som strekker seg mot himmelen og blomstrende daler, kommer håndverket bak Pain Paillasse®. Bakeren Aimé Pouly laget oppskriften på 1990-tallet i Genève. En lidenskapelig baker som kan kunsten å blande gamle tradisjoner med nye idéer. Jakten på et rustikt brød med røtter i håndverkstradisjoner, ble til Pain Paillasse®. Mange har forsøkt å etterligne brødet, men for å få til den ekte oppskriften bak det aromatiske og naturlig søte brødet, kreves den helt spesielle melblandingen som kun sertifiserte bakerier får tilgang til.

 

Èn deig – mange brødtyper

 

Bakere som baker Pain Paillasse brødUnik smak

Deigen lages til med en 100 % naturlig blanding, bestående av et proteinberiket hvetemel av  høyeste kvalitet, salt, gjær og friskt vann. Brødets spesielle aromatiske honningsmak kommer av den langsomme fermenteringsprosessen som frigjør dyp aroma og naturlig sødme. Brødet får en karamellisert og sprø skorpe med en luftig krumme.

Det overraskende med Pain Paillasse® er at det til tross for sin avanserte smak og struktur, er så enkelt å bake, og dermed perfekt for et bakeri. Med sin høye fuktighet får du mye brød ut av deigen, og et saftig resultat som holder seg ferskt lenge. Det eneste du trenger er den unike melblandingen, gjær, vann, salt og tid. Den spesielle baketeknikken innebærer en langsom fermentering som gir brødet en dyp og intens smak. Du kan forberede deigen kvelden før, og la den hvile over natten.

 

Forskjellige brød

Brødet kan varieres i det uendelige. Deigen gir deg mulighet til å lage mange egne varianter med ulik smak. Nøtter, gresskar, eple, rødbeter – la sesongen gjenspeiles i bakeriet og prøv deg frem. Ta utgangspunkt i melet for det lyse eller mørke brødet og lag smaker du vet kundene dine liker. Kanskje et deilig frukt- og nøttebrød kan passe i sortimentet, eller kanskje et brød fullt av urter kan friste?

 

Bli en sertifisert baker

Lær deg håndverket bak Pain Paillasse® og bli en selv en sertifisert baker. Det å bake og selge denne brødtypen krever opplæring – og er samtidig en gylden mulighet til å videreutvikle ferdighetene og øke bakekunnskapene ytterligere.

Pain Paillasse® er et morsomt og enkelt brød å bake – når man har lært seg det tradisjonsrike håndverket bak brødet. Bakeprosessen avsluttes med en karakteristisk vri når man former brødet. Alt dette lærer du deg på kurset, og du lærer deg også den spesielle tilberedningen, og om den langsomme hevingen som gir brødet sin unike aroma og struktur.

For å sikre den riktige gode kvaliteten på dette konseptet kreves det er sertifisering for å ta råvarene i bruk. Sjekk med din lokale salgskonsulent om mulighetene rundt sertifiseringen.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha inspirasjon, nyheter og tilgang til tidsriktige oppskrifter anbefaler vi at du melder deg på vårt nyhetsbrev. Da holder du deg oppdatert på nye trender og produktnyheter.

La deg inspirere til nye, smakfulle valg på din meny.