Nyhet – Panettone miks

En av årets siste nyheter i vårt sortiment, er en Panettone helmiks for å trylle frem de lekreste italienske julekaker. Helmiksen tilsettes kun gjær, vann og tørket frukt. Panettone minner mye om den norske julekaken, men er mindre søt og inneholder mer tørket frukt som gir kaken saftighet og en fyldig og lekker smak!

06/11/2018

Nystekt italiensk Panettone kake.

Italiensk julekake

Panettone er en italiensk julekake som opprinnelig stammer fra Milano. Kaken gjenkjennes på den høye kuppelformede fasongen, og er fylt med forskjellige tørkede frukter som gir en smakfull kake. Frukter som er mest vanlig å bruke i denne tradisjonelle kaken, er tørkede rosiner, sukat og appelsin. Men det finnes unntak, og kaken kan også lages med biter av marsipan og sjokolade.

Denne julen kan vi tilby deg en Panettone-miks (helmiks) som gjør det langt enklere å bake denne fantastiske gode julekaken. Alt du trenger å tilsette miksen er fersk gjær, vann og ønsket tørket frukt. Type tørket frukt, kan varieres – lag gjerne din egen versjon!

Varenr.: 12357 – Ireks Panettone miks, sekk 12.5 kg

 

PANETTONE OPPSKRIFT

 

INGREDIENSER

10.000 kg    12357 – Ireks Panettone miks
  0.300 kg     80011 – Fersk gjær
  4.200 kg     Kaldt vann
  3.000 kg     41330 
Rosiner
  0.750 kg     42415
Skåret appelsinskall
  0.750 kg     42403
Sukat

 

FREMGANGSMÅTE

  1. Helmiks, gjær og kaldt vann eltes sammen til en smidig deig i 2 + 15 minutter. Tørket frukt eltes inn til sist. Deigens temperatur skal være 28 °C.
  2. La deigen hvile i ca. 20 minutter før den tilberedes videre.
  3. Del deigen opp i like store deler av ønsket størrelse. Rundvirk deigemnene og legg de i smurte høye former med virken ned.
  4. Heves i raskeskap med 32 °C og med en luftfuktighet på 75 %  i ca. 2.5 time.
  5. Ta formene ut fra raskeskapet og la de står i romtemperatur i ca. 20 minutter, eller til det har dannet seg en tynn skorpe på deigemnenes overflate. Snitt et kryss på toppen av hver kake, og legg på en liten kladd med godt smør.
  6. Stek kakene i tralleovn ved 170 °C.
    STEKETID:
    ca. 45 – 50 minutter (550 g)
    ca. 50 – 55 minutter (750 g)

 

BAKETIPS!
For ekstra god smak, kan kaken tilsettes marsipanbiter, nøtter eller sjokoladechunks

 

Oppskrift på Panettone – skriv ut!