Hva er sunn skolemat – hvem tar jobben og hvordan?

Hva er viktigst? At flest mulig spiser sunnest mulig med tanke på læring og helse, eller at det serveres varme måltider på flest mulig skoler? Opplysningskontoret for brød og korn har invitert folkehelseminister Åse Michaelsen, ernæringseksperter, skolefolk og andre fagpersoner til debatt i Litteraturhuset i Oslo - kommer du?

16/08/2018

Sunn skolemat i en matboks.

 

PROGRAM FOR SKOLEMATDEBATTEN

Møteleder: Aslak Bonde

 

Hva vet ungdom om sunt kosthold og hva gjør de?

Presentasjon av ungdomsmat-undersøkelse fra våren 2018 gjort på oppdrag for Sunn ungdomsmat-prosjektet til Norges sjømatråd, Opplysningskontoret for brød og korn, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker og Opplysningskontoret for meieriprodukter.
v/ Sunneva Kilsti, seniorrådgiver i Opinion

 

Skolematen – ernæringsmessig kvalitet og smak er viktig, ikke om maten er varm eller kald

v/ Lene Frost Andersen, professor ved Universitetet i Oslo

 

10 års praktiske erfaringer med gratis skolemat i Vinje kommune

v/ Anders Sandvik, assisterende rådmann i Vinje kommune

 

Hva tenker og gjør Opplysningskontoret for brød og korn om/med skolemat?

v/ Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn

 

DEBATT:

Skolemat – må vi ha varme måltider for å sikre sunn skolemat eller er det et sidespor?
Eldre- og folkehelseminister Åse Michalsen (FrP)
Stortingspolitiker Elise Bjørnebekk-Waagen (Ap)
Rektor Bjørg Tørresdal, Levanger ungdomsskole
Adm.dir. Øystein Halvorsen, Bakehuset
Professor Lene Frost Andersen, Universitetet i Oslo
Assisterende rådmann Anders Sandvik, Vinje kommune
Leder Agathe Waage, Elevorganisasjonen

 

Når: 30. august

Tid: 17:00 – 19:00

Sted: Litteraturhuset i Oslo