Syltetøy bytter beite

En æra er over for Sigurd Ecklund, men vi har videreført og harmonisert syltetøysortimentet med Idun sine varianter og valgt ut de aller beste variantene fra begge selskapene.

Syltetøy i små glass.

Ny eier av syltetøy

Etter lang tid på markedet, bestemte Sigurd Ecklund seg for å selge bedriften. Vi er veldig stolte og beærede over å få ta over syltetøyporteføljen fra en bauta av en familiebedrift, som har vært en viktig aktør på markedet i mange år. Nå selges syltetøyet under Idun Industri sitt varemerke.

Syltetøy fra Sigurd Ecklund AS er velkjent for mange, da de har vært en nisjeleverandører til konditorier, bakerier, restauranter og hoteller i mange år. De har hatt et stort varespekter og har produsert syltetøy i egen syltetøyfabrikk etter kunders ønsker og behov.

Bedriften ble startet med salg av essenser i kjelleren til Sigurd Ecklund i 1928. Noen år senere flyttet bedriften til Christian Krohgs gate og sønnen Torbjørn Ecklund overtok etter hvert bedriften. Der holdt de stand i 70 år inn til de flyttet inn i nye lokaler på Gjelleråsen i 2003.

Bedriften har frem til nå vært drevet av tredje generasjon. Sigurd Ecklund fant virkelig sin nisje, og har gjennom årene økt antall produkter i sin portefølje. De har hatt sin egen syltetøyfabrikk hvor smak og kvalitet har vært viktig. De øvrige produktkategoriene fra Sigurd Ecklund er fordelt mellom Idun Industri og Bako, hvor Idun ivaretar ingrediensene fra Braun og Lubecka. BAKO ivaretar pynt, emballasje og utstyr.

Hele porteføljen finner du på kundeportal.idun.no

 

Lokalproduksjon av syltetøy i Rakkestad

Du får nå et bredt sortiment som blir lokalprodusert på vår fabrikk i Rakkestad. Her har vi produsert syltetøy siden 1995 og vi er opptatt av å produsere syltetøy av høy kvalitet og i tillegg tilby riktig kvalitet til forskjellige bruksområder.

Produksjonen er fleksibel, og produktutviklingsavdelingen utvikler også skreddersydde produkter i samarbeid med deg som kunde.

 

Smak, kvalitet og godt håndverk

I prosessen med å overta produksjon og portefølje fra Sigurd Ecklund, har vi også tatt en grundig gjennomgang av vårt eget sortiment.

Det har vært svært viktig for oss å sørge for at vi viderefører eller harmoniserer alle variantene fra Ecklund, og samtidig sørge for å ivareta smak, kvalitet og godt håndverk.

Tapping av syltetøy i fabrikk.

I denne prosessen har vi smakt oss gjennom ca. 40 ulike varianter i tillegg til å teste funksjonalitet som bakefasthet og smørevennlighet.

  • Syltetøy skal inneholde minimum 40 % frukt/bær
  • Kvalitet på råvarer
  • Opprettholde de unike variantene fra Sigurd Ecklund sitt sortiment

 

Møysommelige harmoniseringsprosess:

1) Vi har sammenlignet alle produktene til Sigurd Ecklund med Idun sine varianter i henhold til følgende parameter:

  • Likheter/ulikheter ingredienser
  • Kvalitet (konsistens)
  • Sensoriske egenskaper (smak, lukt og utseende)
  • Bruksegenskaper (bakefasthet, smøreegenskaper)

2) Smakt oss gjennom hele sortimentet

3) Blindtester – valgt ut den beste av to varianter

4) Testet internt og eksternt hos utvalgte kunder

 

Syltetøy for ethvert formål

I vårt sortiment finnes et stort utvalg av syltetøy med forskjellige bruksområder:

Bakefast

Bakefaste syltetøy er spesielt godt egnet til å ha i bakst som skal stekes. Dette syltetøyet holder seg stabilt under steking uten å flyte ut.

Bakefaste syltetøy i glass.

  • Bringebær
  • Blåbær
  • Eplemost
  • Eplemarmelade
  • Sviskemasse
  • Tyttebær- og eplesyltetøy
  • Syrlig eplemarmelade

 

Konditori/fyll

Disse typene er best egnet til å bruke som fyll i kaker, rullader eller som smaksetting av kremer.

Syltetøy i glass.

  • Banan
  • Eplemarmelade med krydder
  • Pasjonssirup
  • Bringebær
  • Aprikos
  • Jordbær

 

Syltetøy

Våre syltetøy inneholder min. 40 % bær, men er svært smørevennlige. Disse er godt egnet til bruk i kaker, rullader eller som tilbehør til vafler og sveler.

Syltetøy i glass ovenfra.

  • Aprikossyltetøy
  • Skogsbærsyltetøy
  • Jordbærsyltetøy
  • Bringebærsyltetøy
  • Mango- og pasjonssyltetøy

 

Rørte bær

Dette er kaldrørte bær med hele 80 % bær som gir smaken av hjemmelaget syltetøy. Best egnet til kaker, fromasj, iskrem eller som pålegg.

Syltetøy med kaldrørte bær.

  • Rørte bringebær
  • Rørte jordbær

 

SE HELE UTVALGET I VÅR SYLTETØY BROSJYRE!

 

Se og les mer om produktene på kundeportal.idun.no eller kontakt en av våre salgskonsulenter for mer informasjon.

 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha inspirasjon, nyheter og tilgang til tidsriktige oppskrifter anbefaler vi at du melder deg på vårt nyhetsbrev. Da holder du deg oppdatert på nye trender og produktnyheter.

La deg inspirere til nye, smakfulle valg på din meny.