IDUN FABRIKKER

I Idun fabrikker produserer et stort utvalg av produkter for både inn- og utland. Gjennom erfarne produktutviklere og produksjonsmedarbeidere har vi muligheten til skreddersy produkter ut fra kundens behov. 

 

Egenproduserte produkter

Idun Industri har utviklet produsert produkter i egne fabrikker i alle år. De aller fleste produktene går til norske produsenter som produserer brød og kaker til dagligvarehandelen eller gjennom landets lokale bakerier.

 

Surdeigsfabrikken på Hvam

Gjennom økende krav fra forbruker om bedre kvalitet og smak på brød, ble Surdeigsfabrikken etablert i 2012 på Hvam. Vi er stolte av å være den eneste produsenten av surdeig i Norge og vi selger vår surdeig til norske bakere, i dagligvarehandelen og til bakebedrifter i Europa.

Våre dyktige produktutviklere har etter mange års erfaring, kommet frem til flere ettertraktede smaksprofiler blant våre surdeiger. Dette gir mulighet til varierte brødprofiler. Smak og syregradvarierer i de forskjellige  surdeigene, og de finnes både som aktive og inaktive.

IDUN Surdeig pakkes i alt fra små poser til store containere –  avhengig av kundens behov.

 

Idun surdeig i surdeigsglass.

IDUN Surdeig

Det finnes bare fordeler med brød som er bakt med IDUN Surdeig.

Brød bakt med surdeig gir brødet en mer aromatisk og fyldig smak som gir en nydelig smaksopplevelse. Surdeig senker samtidig PH-verdien i brødet og binder vannet. Dette bidrar til et mer saftig brød med lenger holdbarhet og som smuler mindre.

I sortimentet finner du surdeig med bygg, havre, hvete, rug og spelt.

 

ØNSKER DU Å VITE MER OM IDUN SURDEIG?
Kontakt din lokale salgskonsulent

 

Fabrikken i Rakkestad

Oslo Kjemiske Industri (OKI) som ble etablert i 1934 er opphavet til vår fabrikk i Rakkestad i dag. De fremstilte halvfabrikata til bakere og konditorer, meierier, iskrem- og sjokoladefabrikker. I 1979 startet produksjonen av kjeks og strøssel til iskremindustrien i ny fabrikk ved Rakkestad, men i 1987 fusjonerte OKI med Idun og Nora Industrier under felles navn Idun Fabrikker AS.

I 1991 endrer Idun Fabrikker navn til Idun Industri for å rendyrke virksomheten til kun å ha ingredienser til bakeriindustrien. I dag er det 35 ansatte ved anlegget i Rakkestad og de har en egen produktutvikling- og salgsavdeling tilknyttet fabrikken. Her produseres produkter og ingredienser for eget selskap, datterselskaper, øvrige selskaper i Orkla Food Ingredients, dagligvarehandelen og til iskremindustrien i inn- og utland. Produksjonen i Rakkestad er tilpasningsdyktig og lager mange unike produkter ut fra kundens behov.

Fabrikken i Rakkestad produserer:

  • Sauser til dessert og iskrem
  • Ripler til iskremindustrien
  • Syltetøy
  • Kremer
  • Fylninger
  • Sirup
  • Glasur

 

Pulverfabrikken på Hvam

Produksjonsmedarbeider som fyller Idun sekker med pulver.

Vi har produsert egne pulverbaserte produkter siden 1980og produksjonen startet i gamle Idun Fabrikker AS på Sandaker i Oslo. Når hovedkontoret flyttet til Hvam i 2004, fulgte produksjonen etter og er i full drift den dag i dag.

Produkter til inn- og utland

Vi produserer ca. 4000 tonn pulverbaserte produkter per år; bakehjelpemidler, krempulver, samt brød- og kakemikser.

Pulverproduktene er utviklet av våre egne produktutviklere og blir nøye testet og godkjent av Idun kvalitetskontroll.

Et fast sortiment produseres hele året, men også kundespesifikke produkter. Mange av produktene selges gjennom eget system til bakere og grossister over hele landet, men også til bakeribedrifter i Skandinavia.

Alle våre produksjonene er BRC sertifiserte.

LES MER OM MATTRYGGHET OG PRODUKTSIKKERHET

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha inspirasjon, nyheter og tilgang til tidsriktige oppskrifter anbefaler vi at du melder deg på vårt nyhetsbrev. Da holder du deg oppdatert på nye trender og produktnyheter.

La deg inspirere til nye, smakfulle valg på din meny.