Idun Industri i Rakkestad

Produktutviklingsavdelingen på Idun Industri i Rakkestad.

Idun Industri i Rakkestad er en del av det norske selskapet Orkla, og har siden 1979 produsert ingredienser for både bakeri – og iskremindustrien. Oslo Kjemiske Industri (OKI) ble etablert i 1934 og er opphavet til vår fabrikk i Rakkestad. I 1979 startet produksjonen av kjeks og strøssel til iskremindustrien på fabrikken i Rakkestad, og i 1987 fusjonerte OKI med Idun og Nora Industrier under felles navn Idun Fabrikker AS. I 1991 endrer Idun Fabrikker navn til Idun Industri.

I dag er vi ca. 35 ansatte ved fabrikken i Rakkestad.

 

Innovative produkter hos Idun Industri i Rakkestad

Vi brenner for å lage innovative produkter i tett samarbeid med våre kunder og ønsker være din partner i produktutvikling.

Til iskrem produserer vi toppingsauser, ripler, smakssiruper og sjokoladeprodukter, og til bakeri produseres kremer, fylninger og syltetøy.

Produksjonen er fleksibel, og produktutviklingsavdelingen lager skreddersydde produkter i samarbeid med kundene.

 

Toppingsauser til iskrem

is med sjokoladesaus

Sjokolade

Sjokoladesauser for topping på iskrem er en av våre spesialiteter, og sausene tilpasses ditt behov.

  • Hvit sjokoladesaus
  • Melkesjokoladesaus
  • Mørk sjokoladesaus
  • Nougat saus

 

Karamell

Vi har lang erfaring med karamell, både som tradisjonell karamellsaus ved brenning av sukker og en fyldigere toffeekvalitet. Bruksområder kan være topping på iskrem eller desserter og som rippel til iskrem.

 

Frukt og bær

Våre frukt – og bærsauser er fruktige og rike på smak. De kan benyttes alt i fra topping til iskrem og som smakstilsetning i for eksempel yoghurt. Du som kunde som bestemmer bruksområdet og vi utvikler og produserer etter ditt behov.

 

Smakssirup

Smakssirup kan produseres i mange varianter og er godt egent som smakstilsetning for kaffe, milkshake eller softis.

 

Krem, glasur og overtrekk

Muffins med forskjellig krem.

For bakeriindustrien og storhusholdning produserer vi smakfulle kremer, overtrekk og glasurer. Det kan eksempelvis være krem til kaker eller bakefast krem som kan benyttes i produkter som skal stekes. Idun Rakkestad lager også glasur og fondant, både med og uten smakstilsetning. Vi utvikler og produserer etter ditt behov!

 

Syltetøy og fylninger

Syltetøyene våre er av høy kvalitet og har forskjellige bruksområder. Det er tradisjonelt syltetøy som egner seg godt til kaker, rørte bær med 80% bær og bakefaste syltetøy.

Vi har tradisjonelle fylninger som egner seg til bruk i både gjær- og wienerbakst.

 

Mattrygghet

Mattrygghet er like viktig for oss som for deg. Vi stiller høye krav til våre leverandører og er opptatt av å produsere trygg mat.

Vårt produksjonsanlegg i Rakkestad er sertifiserte etter BRC-standarden, samt Orklas egen mattrygghetsstandard OFSS.

 

Sertifikater:

BRC Sertifikat avd. Idun Rakkestad

UTZ Sertifikat avd. Idun Rakkestad

RSPO Sertifikat avd. Idun Rakkestad

 

Se oversikten på en del av våre produkter i vår produktkatalog

 

Kontakt oss:

Anne Gro Myrtveit

Markedssjef

anne.gro.myrtveit@idun.no

Line Agersborg-Sandøy

Produktutvikler

line.a.sandoy@idun.no

Kristin Østby-Berge

Produktutvikler

kristin.ostby-berge@idun.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha inspirasjon, nyheter og tilgang til tidsriktige oppskrifter anbefaler vi at du melder deg på vårt nyhetsbrev. Da holder du deg oppdatert på nye trender og produktnyheter.

La deg inspirere til nye, smakfulle valg på din meny.