Mattrygghet og produktkvalitet

Mattrygghet er like viktig for oss som for deg som kunde av oss. Vi stiller høye krav til hvor råvarene vi benytter dyrkes, produseres og transporteres.

Mannskriver om mattrygghet på en skjerm.

Som en del av Orkla-konsernet har Idun Industri AS implementert Orkla Food Safety Standard som inneholder alle kravene i den internasjonalt anerkjente standarden for trygg mat, BRC.

Kvalitet skal merkes gjennom mattrygghet

Gjennom vårt arbeid med mattrygghet og kvalitetssikring, sikrer vi at det er trygt å handle ingredienser og ferdige produkter hos oss.

Vi sikrer også at alle råvarer, såvel som ferdige produkter, er helt frie for GMO – genmodifiserte organismer. Dessuten er allergenhåndtering en styrende grunnforutsetning, og Orkla Allergen Management Guidelines gir rammene for vår håndtering av allergener.

Vi stiller meget høye krav til våre leverandører som er nøye valgt og kontrollert av oss gjennom kvalitetsrevisjoner i samsvar med Orklas retningslinjer.

En av styrkene våre er at vi alltid etterspør analysesertifikater for såkalte risikoprodukter. I tillegg har vi egen kvalitetskontroll når produkter ankommer våre lagre, for eksempel av varer som nøtter, frø og tørket frukt.

Tilbakemeldinger fra kunder står sentralt i vårt forbedringsarbeid for mattrygghet og produktkvalitet.

 

OFSS – Orkla Food Safety Standard

Som en del av Orkla-konsernet har Idun Industri AS implementert OFSS – Orkla Food Safety Standard.

Denne inneholder alle kravene i den internasjonalt anerkjente standarden for trygg mat, BRC – British Retail Consortium.  Alle matvarer Orkla lanserer har i utviklingsprosessen gjennomgått en grundig risikovurdering for å kartlegge og kontrollere potensiell helsefare knyttet til emballasje, ingredienser og bruk.

Idun Industri AS følges opp gjennom egne revisjoner utført av Orklas mattrygghetsteam.

 

BRC sertifiseringer hos Idun Norge

Våre produksjonsanlegg i Norge er i tillegg sertifiserte etter BRC-standarden, der egen produksjon, samt ingredienser som er til bakeribransjen og annen næringsmiddelbransje er omfattet i sertifiseringsomfanget.

 

Andre sertifiseringer

Vår fabrikk i Rakkestad er sertifisert for å kunne produsere i henhold til UTZ Rainforest alliance, samt RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil). Idun Industri på Hvam er Debio-sertifisertifisert.

 

Sertifiseringer for nedlastning:

 

Idun Industri AS, Hvam 

► BRC Sertifikat

► Debio Sertifikat

 

Idun Industri AS, Rakkestad

BRC Sertifikat

UTZ Sertifikat avd. Idun Rakkestad

 

Arne B. Corneliussen AS

BRC Sertifikat, ABC

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha inspirasjon, nyheter og tilgang til tidsriktige oppskrifter anbefaler vi at du melder deg på vårt nyhetsbrev. Da holder du deg oppdatert på nye trender og produktnyheter.

La deg inspirere til nye, smakfulle valg på din meny.