En god kransekake er nærmest uimotståelig. Seig og søt og, ikke minst, iøyenfallende – et fristende blikkfang på bordet, og en kake som reklamerer for seg selv på buffeten eller i kakedisken.
Kanskje planlegger du å lage en tradisjonell kransekake, pyntet med melisglasur og norske flagg. Men ikke glem at kransekakemasse av topp kvalitet også er et undervurdert materiale for å få utløp for nye og kreative ideer.
Konsistensen egner seg til så mange flere former enn bare ringer av ulik omkrets: Stjerner og stenger, hjerter og kuler, rosetter og kakebunner.
Og alle disse kan i sin tur smaksettes, fylles og pyntes på uendelig mange måter, for å lage alt fra delikate Petit Fours og konfekt-biter, til høyreiste og imponerende kreasjoner.
La kransekakemasse fra Odense være utgangspunktet for ditt eget mesterverk.
En hvit kransekakemasse laget med 35% skoldede mandler, som gir en jevn, lys masse som er søt og uten bitterhet. Den gir seige og gode kransekaker – særlig om kakene fryses ned før bruk.
Odense Kransekakemasse Hvit selges i kartonger à 10 kilo, samt i paller på 660 kilo.
En kransekakemasse laget med 35% uskoldede mandler. Det gir noe mørkere farge og antydning av struktur og grovhet til massen. Også brun kransekakemasse er søt og uten bitterhet, og er et godt utgangspunkt for deilig seige kransekaker.
Odense Kransekakemasse Brun selges i kartonger à 10 kilo, samt i paller på 660 kilo.
Kranse XX er en finrevet bakemasse laget av aprikoskjerner og søte californiske mandler, med mild, litt bitter smak. Massen er lett å arbeide med og den egner seg godt til ulike kransekake-kreasjoner og petit four.
Ferdig bakeverk kan med fordel fryses ned, og vil da bli litt seigere.
Kranse OM er en grovrevet masse laget av mandler og aprikoskjerner. Den har en mild, bitter smak.
Massens konsistensen er plastisk og smidig, den er meget godt egnet til kransekaker. Den grovere struturen egner seg også godt som bunn til for eksempel Sarah Bernhardt.
Etter steking kan kakene til fordel fryses for et seigere bitt.