Formkake i langpanne

Formkake i langpanne eller i rund form – du bestemmer hva som passer deg best.
Flettebrød med timian oppi en kurv.
porsjoner12

Ingredienser

Kakebunn:

  • 100 g Romtemperert sør eller margarin
  • 170 g sukker
  • 2 stk romtempererte egg, mellomstore
  • 300 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 3,5 dl Kefir eller kulturmelk

Glasur:

  • Rør sammen melis og appelsinjuice (vann kan også brukes) til en middels tykk glasur.

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 grader og kle en liten langpanne ca. 20 x 30 cm med bakepapir.
  • Rør smør og sukker hvitt, og pisk inn eggene - ett av gangen, og rør inn surmelken til slutt.
  • Vei opp de tørre ingrediensene og vend forsiktig sammen med eggeblandingen.
  • Fordel røren i formen og stek kaken på nederste rille i ca. 25 - 30 minutter. Sjekk gjerne om kaken er ferdig stekt ved å stikke en trepinne i midten kaken. Er det kakerøre igjen på pinnen, må kaken stekes litt lenger.
  • Avkjøl kaken etter steking.
  • Lag melisglasur og stryk glasuren over hele kaken. Pynt langpannekaken med den pynten du liker best!

Notes

Tips! Velger du å bruke en rund form til denne oppskriften, bør den være 24 cm i diameter.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top