Formkake i langpanne
Formkake i langpanne eller i rund form – du bestemmer hva som passer deg best.

porsjoner12
Ingredienser
Kakebunn:
- 100 g Romtemperert sør eller margarin
- 170 g sukker
- 2 stk romtempererte egg, mellomstore
- 300 g hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ts natron
- 3,5 dl Kefir eller kulturmelk
Glasur:
- Rør sammen melis og appelsinjuice (vann kan også brukes) til en middels tykk glasur.
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180 grader og kle en liten langpanne ca. 20 x 30 cm med bakepapir.
- Rør smør og sukker hvitt, og pisk inn eggene - ett av gangen, og rør inn surmelken til slutt.
- Vei opp de tørre ingrediensene og vend forsiktig sammen med eggeblandingen.
- Fordel røren i formen og stek kaken på nederste rille i ca. 25 - 30 minutter. Sjekk gjerne om kaken er ferdig stekt ved å stikke en trepinne i midten kaken. Er det kakerøre igjen på pinnen, må kaken stekes litt lenger.
- Avkjøl kaken etter steking.
- Lag melisglasur og stryk glasuren over hele kaken. Pynt langpannekaken med den pynten du liker best!
Notes
Tips! Velger du å bruke en rund form til denne oppskriften, bør den være 24 cm i diameter.