Hjemmelaget marsipangris og grantre

Lag dine egne marsipanfigurer Hjemmelaget marsipangris er ikke som alle andre griser. Man kan ha det utrolig gøy med figurmarsipan, konditorfarger og litt god fantasi. Her kan du lage de flotteste julefigurene alene, eller kanskje sammen med dine barn i familien. Barn elsker å bruke fantasien og modellere med bløte masser. Marsipanfigurene kan selvsagt spises, […]
Hjemmelaget marsipangris og grantre

Ingredienser

  • 2 pk ODENSE Figurmarsipan
  • Konditorfarger: Rød, grønn og eventuelt sort
  • Litt melis

Fremgangsmåte

  • Før du starter med å lage marsipanfigurer, vask hendene godt slik at de er helt rene. Kjøkkenbenken som er arbeidsområdet, bør også være helt ren.
  • Del opp marsipanpølsen i deler etter hvor mye du vil trenge av hver farge. Bland farger ved å kna konditorfarge godt inn i marsipanen til du får en jevn farge. Bruk gjerne plastikkhansker, slik at du ikke får farge på hendene. Blir marsipanen for klissete å arbeide med, knar du inn litt melis. Fortsett med å forme figurene etter mønsteret på sjablongen, eller bruk fantasien.
  • Ved montering av figurene, kan det være lurt å bruke en tannpirker til å sette sammen hodet og kroppen med. Figurene bør heller ikke lages for store.
    Lag bittesmå øyne på marsipangrisen av sortfarget marsipan, eller tegn øyer med næringsmiddeltusjer eller smeltet sjokolade.

Notes

Tips!

Marsipan du skal bruke til å forme figurer med, bør ikke oppbevares i kjøleskapet. Den beste oppbevaringen er i romtemperatur - helst mellom 18 - 20 grader. Da er den enklest å forme eller kjevle ut. Hvis du har oppbevart marsipanen i kjøleskapet og den er blitt hard, la den ligge i romtemperatur i minst 1 time for du begynner å arbeide med den.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top