Krumkaker med potetmel
Krumkaker med potetmel og konjakk er en av julens mest tradisjonelle kaker og er godt likt av mange. Mange foretrekker å spise krumkakene sammen med pisket krem, eller en multekrem. Husk verden beste krumkaker er de lager du hjemme!
porsjoner25
Ingredienser
- 1 stk egg
- 225 g sukker
- 150 g hvetemel
- 150 g potetmel
- 2,5 dl smeltet smør
- 2,5 ss kaldt vann
- 1 ss konjakk (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
- Smelt smøret i en kjele og sett til side inntil videre.
- Pisk egg og sukker til eggedosis - lenge nok til at sukkeret er helt oppløst. Rør inn det smeltede smøret og eventuelt konjakk. Bland de tørre ingrediensene i en bolle vend det inn i eggeblandingen med en slikkepott. Dekk til bollen og de røren svelle i kjøleskapet i minst 1 time - gjerne natten over!
- Etter svellingen kan røren bli litt for tykk. Tilsett da et par spiseskjeer vann og rør godt.
- Legg en stor teskje røre på midten av godt oppvarmet og smurt krumkakejern. Stek kakene til de er lys brune i fargen og rull dem til kremmerhus, eller legg dem raskt over en passe stor kopp til krumkakeskåler til de har stivnet.