Lapper med surdeig
Oppskrift på lapper med surdeig Lapper med surdeig smaker ekstra godt. Surdeigen gir en litt fyldigere smak, og sammen med vaniljeessens og kulturmelk, blir det et smakfullt resultat. Oppskriften rekker omtrent til 20 lapper du kan servere med rømme, rørte bær eller ditt favorittsyltetøy. Rørte bær inneholder hele 80 % sommersøte bær og er ikke […]
porsjoner20
Ingredienser
LAPPERØRE
- 3 stk mellomstore egg
- 150 g sukker
- 1 ts Idun Mors hjemmebakte - vaniljeessens
- 350 g hvetemel
- 4,5 dl kulturmelk
- 1 pose Idun Mors hjemmebakte - Surdeig av fullkornshvete
- 100 g smeltet smør
- 1 ts natron
- 0,25 ts salt
Fremgangsmåte
- Start med å vispe sammen egg og sukker i en bakebolle. Rør inn kulturmelken, essensen og de tørre ingrediensene til en jevn og klumpfri lapperøre.
- Varm opp en stekepanne eller en steketakke hvis du har det, på litt over middels varme. Smør pannen med litt smør, hell i en øse med røre og stek lappene gylne på hver sin side. Når du ser at det bobler litt på toppen, er den klar til å snus.
- Server lappene med valgfritt syltetøy og rømme, eller smør og brunost. Lappene smaker aller best når de er nystekte!