Search
Close this search box.

Pannekaker med surdeig

Pannekaker med surdeig gir skikkelig gode pannekaker, da surdeigen gir en god smak og aroma på pannekakene. Spis de gjerne med rømme, friske bær eller et godt syltetøy. Kanskje du er av den som elsker smør og brunost på? Uansett, disse pannekakene tipper vi du vil lage flere ganger!
Nystekte pannekaker med surdeig på en tallerken,.
porsjoner15

Ingredienser

PANNEKAKERØRE

Fremgangsmåte

 • Smelt smøret i en kjele eller i en mikrobølgeovn og sett til siden så lenge.
 • Bland inn tørrgjæren med melet. Varm opp melken til den er fingervarm og visp inn i melblandingen til en jevn røre.
 • Tilsett posen med surdeig, sukker, vaniljesukker, salt og smeltet smør under omrøring til en nokså jevn røre. Tilsett eggene til slutt og bland sammen til pannekakerøren er glatt og fin.
 • Dekk bollen med plast og la røren stå i romtemperatur i minst 60 minutter. Tenk på at røren kan ese litt, så sørg for at det er plass i bollen.
  Om du vil lage røren på morgenen, kan du bare sette den i kjøleskapet til du skal bruke den. Røren bruker nemlig lenger tid på å godgjøre seg når den står kaldt.
 • Klar for steking?
  Varm en stekepanne til middels pluss temperatur og ha i litt stekesmør. Hell i ca. 1 dl røre og vend litt på pannen, så røren fyller hele stekeflaten. Snu pannekaken etter at den har fått fin farge, og stek på den andre siden.
  Server gjerne pannekakene med rømme og friske bær eller syltetøy.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top