Pepperkakemuffins

Pepperkakemuffins med hvit sjokoladekrem på toppen smaker godt og hører virkelig julen til. I denne oppskriften bruker vi de samme kryddersortene som er i pepperkaker, og det blir det gode muffins av!
Pepperkakemuffins
porsjoner12

Ingredienser

  • 100 g romtemperert smør
  • 230 g brunt sukker
  • 3 stk romtempererte egg
  • 1 dl lettrømme
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt kardemomme
  • 100 g ODENSE Mørk Bakesjokolade

SMØRKREM TIL MUFFINSENE

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 175 grader over og undervarme.
    Pisk smør og sukker, og pisk inn ett egg av gangen til du har en luftig krem. Pisk inn rømmen ril slutt.
  • Bland alle tørre ingredienser i en bolle og sikt inn i røren. Rør det hele sammen forsiktig, men til en jevn røre uten klumper. Hakk sjokoladen grovt og vend inn i muffinsrøren.
  • Fordel røren i middels store muffinsformer, ca. ¾ fulle per form. Er papirformene tynne kan de legges i en muffinsform i aluminium for at de bedre skal holde på fasongen.
  • Stek pepperkake-muffinsene midt i ovnen i ca. 15 - 20 minutter og avkjøl muffinsene på rist etter steking.
  • SMØRKREM:
    Smelt sjokoladen over et vannbad etter anvisning på pakken, avkjøl til romtemperatur. Pisk smør og melis luftig. Pisk til slutt inn smørkrem, smeltet sjokolade og limejuice. Ha kremen i en sprøytepose med en stjernetyll og lag fine roser på muffinsene, og pynt etter eget ønske. Vi pyntet med pepperkaker.

Notes

Vil du heller ha ostekrem på toppen ev muffinsene, kan du bruke denne oppskriften:

50 g romtemperert smør
100 g nøytral kremost
150 g melis
Bland kremost og romtemperert smør i en bolle, og om rør rundt. Tilsett melisen og rør kraftig til en jevn og glatt krem.

TIPS!

Muffinsen kan fryses og tas opp etter behov. Merk at muffinsformene de er stekt i, vil utvide seg etterhvert som de blir fuktige og må erstattes med nye eller serveres uten.
Skriv ut oppskriften

Flere juleoppskrifter

Scroll to Top