Pølse i blomst
Pølser i bursdagsselskap Pølse som er innbakt og formet til en blomst er artig å servere i barnebursdager – barna elsker! Alle barn elsker jo pølser, og i stedet for å servere pølser på tradisjonelt vis med lomper eller hjemmelagde pølsebrød, kan man lage disse flotte blomstene. Deigen er i tillegg grov, slik at man […]

porsjoner10
Ingredienser
DEIG
- 200 g sammalt hvetemel, fin
- 250 g hvetemel
- 0,5 ss Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst (valgfritt)
- 25 g Idun Mors hjemmebakte - Fersk gjær original
- 1 ts sukker
- 0,5 ts salt
- 3 dl kald melk
- 3 ss olivenolje
ANNET
- 10 stk grillpølser
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle sammen med kald melk og smuldret gjær. Elt deigen sammen med eltekrok i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen.
- Ha deigen over i en oljet bolle, dekk til med plast og la deigen forheve i 30 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 225 grader med vanlig over - og undervarme.
- Rull deigen sammen til en "pølse" og del den opp i 10 like store deler.
Kjevle ut hver del til et lite rektangel og pakk inn en pølse. Lim skjøtene sammen ved å pensle litt vann i skjøtene. Skjær 6 snitt i pølsen (nesten igjennom). Lag en blomst ved å snu hver del med pølse slik at snittflaten vender opp. Den siste delen legger du mellom den første og den andre du startet med, slik at blomsten danner en ring. - Legg blomstene på stekebrettet med bakepapir. Dekk til og etterhev ”pølsebrødene” i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store.
Pensle blomstene med vann (eller egg for finere farge), og stek de i ca. 10 - 12 minutter eller til de har fått en fin farge. Serveres blomsterpølsene mens de ennå er varme - gjerne sammen med kethup!