Search
Close this search box.

Pølse i blomst

Pølser i bursdagsselskap Pølse som er innbakt og formet til en blomst er artig å servere i barnebursdager – barna elsker! Alle barn elsker jo pølser, og i stedet for å servere pølser på tradisjonelt vis med lomper eller hjemmelagde pølsebrød, kan man lage disse flotte blomstene. Deigen er i tillegg grov, slik at man […]
Pølse i blomst av gjærbakst.
porsjoner10

Ingredienser

DEIG

ANNET

  • 10 stk grillpølser

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle sammen med kald melk og smuldret gjær. Elt deigen sammen med eltekrok i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen.
  • Ha deigen over i en oljet bolle, dekk til med plast og la deigen forheve i 30 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 225 grader med vanlig over - og undervarme.
  • Rull deigen sammen til en "pølse" og del den opp i 10 like store deler.
    Kjevle ut hver del til et lite rektangel og pakk inn en pølse. Lim skjøtene sammen ved å pensle litt vann i skjøtene. Skjær 6 snitt i pølsen (nesten igjennom). Lag en blomst ved å snu hver del med pølse slik at snittflaten vender opp. Den siste delen legger du mellom den første og den andre du startet med, slik at blomsten danner en ring.
  • Legg blomstene på stekebrettet med bakepapir. Dekk til og etterhev ”pølsebrødene” i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store.
    Pensle blomstene med vann (eller egg for finere farge), og stek de i ca. 10 - 12 minutter eller til de har fått en fin farge. Serveres blomsterpølsene mens de ennå er varme - gjerne sammen med kethup!

Notes

Baketips!

Ved bruk av bakehjelpemiddelet Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst, blir baksten enda mer luftig og fin!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top