Rabarbrasnurrer
Rabarbrasnurrer med brun farin smaker utrolig godt sammen. I denne oppskriften lager vi små snurrer i muffinsformer. Ønsker du heller å lage de i andre former, kan du bruke samme deig til det. Husk bare på at større bakverk krever lenger steketid.
porsjoner20
Ingredienser
Gjærdeig
- 75 g romtemperert smør/margarin (eller flytende margarin)
- 2,5 dl kaldt vann
- 0,5 ss Idun Ferskere Bakst (valgfritt)
- 500 g hvetemel
- 75 g sukker
- 0,5 ts salt
- 1 ts kardemomme
- 25 g Idun Fersk Gjær for Søte Deiger
- 1 stk sammenvispet egg til pensling
Fyll
- 200 g frisk rabarbara i terninger
- 100 g brun farin
Kremostglasur
- 60 g naturell kremost
- 200 g melis
- 3 ss melk
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i bakebollen på en kjøkkenmaskin og elt deigen med en eltekrok i 13 minutter på lav hastighet og i 2 minutter på litt høyere hastighet.
- Dekk til bakebollen og la deigen forhev i 30 minutter.
- Kjevle deigen ut til et rektangel, ca. 50 x 20 cm. Fordel rabarbra i terninger og brun farin over hele leiven. Rull sammen leiven fra langsiden og legg skjøten ned.
- Skjær rullen i ca. 2 cm tykke skiver og legg i middels store muffinsformer. Har du en aluminiumsform til muffins, kan det være greit å bruke denne hvis du bruker litt løse muffinsformer. Da vil ikke muffinsene gå ut i bredden under steking, men bli høye og fine.
- Etterhev snurrene tildekket i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Pensle snurrene med sammenvispet egg.
- Stek snurrene i ca. 10 - 13 miutter. Steketiden varierer fra ovn til ovn, så følg med på baksten under steking. Avkjøl snurrene på rist etter steking.
- Rør sammen ingrediensene til glasuren og ha på når snurrene er avkjølt.
Relaterte oppskrifter
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.