Allergivennlige

Nystekt focaccia med oliven på en bakerist.

Focaccia

Focaccia er et italiensk brød laget på mel, gjør, salt  olivenolje og vann. Brødet er ofte toppet med urter, tomater eller oliven. Brødet smaker særdeles godt alene, men nytes ofte som tilbehør ved siden av annen god mat som tapas og andre retter.

Rundstykker uten melk som ligger i en kurv.

Rundstykker uten melk

Rundstykker uten melk får en sprø og fin konsistens som mange foretrekker, fremfor myke rundstykker som det ofte blir med bruk av melk. Rundstykkene er lette å lage og smaker godt til frokostbordet.

Nystekt brød uten gjær på en trefjøl.

Ekstra grove hamburgerbrød

Ekstra grove hamburgerbrød er et sunnere alternativ til fine brød. Denne oppskriften er laget av bakermester Ørjan Eriksen fra Baker- og Konditorlandslaget, for Idun Mors hjemmebakte.

Nystekt hvetestang med vaniljekrem og melisglasur.

Hvetestang med vaniljekrem

Hvetestang med vaniljekrem og kanelfyll er noe de fleste liker. I denne oppskriften bruker vi en lettlaget vaniljekrem, men ønsker du  å lage kremen fra bunnen av, kan du bruke denne oppskriften på vaniljekrem. Venter du kanskje gode venner på kaffe, vil denne deilige hvetestangen være helt perfekt å servere!

Glutenfrie grove muffins i rød muffinsformer.

Glutenfrie grove muffins

Grove glutenfrie muffins toppet med solsikkefrø. Dette er ikke søte muffins, men glutenfrie rundstykker som er bakst i muffinsformer.

Frokostrundstykker med pålegg på en trefjøl.

Frokostrundstykker med gulrot

Frokostrundstykker bakt med raspede gulrøtter og toppet med solsikkefrø, smaker godt til frokostbordet. I denne oppskriften bruker vi bakehjelpemidlene Luftigere og Ferskere bakst, som gjør at rundstykkene blir luftigere og holder seg ferske og fine lenger. Deigen kan også kaldheves – se baketips under oppskriften.

Rustikke baguetter på en bakerist.

Rustikke baguetter

Rustikke baguetter er ikke så vanskelig å få til. Det eneste man trenger å gjøre er å forme deigen på en annen måte, enn når man former brød. Baguettene behøver ikke å være smidige i formen, men så rustikke du selv ønsker å lage de. I denne oppskriften bruker vi litt Ferskere bakst i deigen, …

Rustikke baguetter Read More »

Sjokolademuffins toppet med sveitsisk marengs og smeltet sjokolade.

Sveitsisk marengs

Sveitsisk marengs er en varmpisket variant som er lett å lage, men du trenger et sukkertermometer for et vellykket resultat. Marengsen blir tykk og stabil i konsistensen. Denne varmpiskede varianten brukes ofte i kaker, som krem på cupcakes eller som topping på terter. Man kan steke pikekyss av den også, men husk at den sveitsiske …

Sveitsisk marengs Read More »

Marengs dyppet i sjokolade.

Marengs med sjokolade

Marengs som er dyppet i sjokolade smaker helt nydelig! Disse marengstoppene kan serveres i utallige anledninger. De tåler godt å stå i romtemperatur over lang tid, og pynter opp et hvert kakebord!

Scroll to Top