Andre surdeigsoppskrifter

Hjemmelagde knekkebrød i en stabel.

Hjemmelagde knekkebrød med surdeig

Hjemmelagde knekkebrød med surdeig er bare så godt. Har du ikke lagd hjemmelagde knekkebrød før, så sett i gang – du vil ikke angre. I denne oppskriften bruker vi en bakeklar surdeig, med vil du heller lage surdeig fra bunnen av har vi oppskrifter her på nettsiden: søk på grov eller fin surdeigskultur!

Grov surdeigskultur i et glass.

Grov surdeigskultur

Grov surdeigskultur, eller surdeig, er noe du fint kan lage selv. Alt du trenger av ingredienser er mel og vann. For å lykkes med en hjemmelaget surdeigskultur, er det viktig at du følger oppskriften. Du må beregne 7 dager før surdeigen er klar til bruk. Synes du dette er tidkrevende, kan du prøve Idun Surdeig – …

Grov surdeigskultur Read More »

Fin surdeigskultur i et glass.

Fin surdeigskultur

Fin surdeigskultur kan du lage hjemme – og det trengs kun tre ingredienser: mel, vann og et eple. Gjennom et tidligere samarbeid med Ørjan T. Eriksen fra det norske Baker- og Konditorlandslaget, gir vi deg oppskriften på en hjemmelaget fin surdeigskultur. Denne kan du bruke til blant annet å bake smakfulle brød, rundstykker og pizzabunner med.

Knekkebrød med rødbeter

Knekkebrød med rødbeter

Knekkebrød med rødbeter smaker bedre enn hva det høres ut til! Rødbetene gir knekkebrødene en fantastisk flott farge, men setter ingen smak. Surdeig derimot, gir en større smaksopplevelse enn man får av knekkebrød laget uten. Denne oppskriften gir 3 stekebrett med sprøe og gode knekkebrød.

Surdeigsbaguetter med pesto på en trefjøl.

Surdeigsbaguetter med pesto

Surdeigsbaguetter med pesto, parmesanost og sesamfrø er ikke hverdagskost! Disse smakfulle baguettene er helt perfekt å servere ved siden av tapas- eller skalldyrbordet, suppe eller annen god mat. Skal du ut på tur, kan de fylles med godt pålegg  og tas med i sekken som turmat.

Nystekte pannekaker med surdeig på en tallerken,.

Pannekaker med surdeig

Pannekaker med surdeig gir skikkelig gode pannekaker, da surdeigen gir en god smak og aroma på pannekakene. Spis de gjerne med rømme, friske bær eller et godt syltetøy. Kanskje du er av den som elsker smør og brunost på? Uansett, disse pannekakene tipper vi du vil lage flere ganger!

Fine rundstykker med surdeig

Fine rundstykker med surdeig

Hjemmebakte fine rundstykker som er bakt med surdeig, men uten melk. Du kan fritt velge om du vil tilføre oppskriften surdeig, for det går helt fint å bake de uten. Surdeigen gir rundstykkene en saftigere konsistens og en mer aromatisk smak! Man kan enten velge å lage en hjemmelaget surdeigsstarter, eller bruke en bakeklar fra …

Fine rundstykker med surdeig Read More »

Nystekte lapper med surdeig.

Lapper med surdeig

Oppskrift på lapper med surdeig Lapper med surdeig smaker ekstra godt. Surdeigen gir en litt fyldigere smak, og sammen med vaniljeessens og kulturmelk, blir det et smakfullt resultat. Oppskriften rekker omtrent til 20 lapper du kan servere med rømme, rørte bær eller ditt favorittsyltetøy. Rørte bær inneholder hele 80 % sommersøte bær og er ikke …

Lapper med surdeig Read More »

Scroll to Top