Brødpudding
Brødpudding er en enkel og deilig dessert som krever få ingredienser. En perfekt dessert om man har noen brødrester, boller eller julekake liggende hjemme.
Brødpudding er en enkel og deilig dessert som krever få ingredienser. En perfekt dessert om man har noen brødrester, boller eller julekake liggende hjemme.
Morsomme og enkle kaninboller er perfekt til påsken, barneselskap eller piknik i parken. De er som vanlige boller, men med en lettvint vri. Du kan også ha i rosiner eller grovhakket sjokolade. Disse er uten.
Dette er den perfekte baksten for deg som liker hasselnøtter og saftig gjærbakst.
Disse bollene er som kanelboller, men stekes med karamell i bunnen av formen som trekker opp i gjærdeigen under stekingen og gjør de ekstra saftige og gode. Her har vi brukt pistasjkjerner, men du kan også bruke andre nøtter som mandler eller hasselnøtter
Kardemommeboller som er minst like saftige og gode som de svenske kardemommebollene! Underveis i bakingen kan man undre seg over de store mengdene med kardemomme, men det er ikke en skrivefeil: med denne oppskriften får du skikkelig smakfulle kardemommeboller – akkurat slik vi liker dem!
Bollefocaccia med appelsinkrem er en enkel og morsom vri på de klassiske skolebollene! I stedet for å forme skoleboller, er det bare å klemme deigen ut i en form. Appelsinkremen er et friskt alternativ til vaniljekremen, og passer kjempefint til blant annet påske!
Rosettbakkels er smultbakst og er en av julens flotteste småkaker, men må stekes i et rosettbakkelsjern. Jernet varmes opp i den oppvarmede smulten , duppes i røra og stekes i den varme smulten til rosettene er gylne. Servér gjerne rosettene sammen med en god multekrem – det smaker ekstra godt.
En bolledeig kan brukes til mye forskjellig gjærbakst, men rene hveteboller synes vi skal være søte og gode. I denne oppskriften bruker derfor en god mengde melis som gir gode og søte boller. Ønsker du ikke fullt så søte boller, kan du selvsagt redusere mengden med melis.
Kanelsnurrer eller kanelboller med hjemmelaget kanelfyll er vel noe av det beste som finnes. Denne gjærdeigen er ikke like søt som en bolledeig, siden snurrene skal fylles med et søtt og godt fyll. Deigen kan selvsagt brukes til knuter, skoleboller og annen søt gjærbakst med godt fyll.
Hveteboller uten egg og melk! Det kan skje at kjøleskapet ikke inneholder en melkedråpe og at du er tom for egg. Ikke fortvil, boller kan bakes uten dette. Har du rosiner eller hakket sjokolade, kan bollene gjerne tilsettes dette for enda mer smak.