Boller og søt hvetebakst

Bollefocaccia med appelsinkrem

Bollefocaccia med appelsinkrem

Bollefocaccia med appelsinkrem er en enkel og morsom vri på de klassiske skolebollene! I stedet for å forme skoleboller, er det bare å klemme deigen ut i en form. Appelsinkremen er et friskt alternativ til vaniljekremen, og passer kjempefint til blant annet påske!

Stekt rosettbakkels på et hvitt fat.

Rosettbakkels

Rosettbakkels er smultbakst og er en av julens flotteste småkaker, men må stekes i et rosettbakkelsjern.  Jernet varmes opp i den oppvarmede smulten , duppes i røra og stekes i den varme smulten til rosettene er gylne. Servér gjerne rosettene sammen med en god multekrem – det smaker ekstra godt.

Bolledeig på en trefjøl med en kjevle bak.

Bolledeig

En bolledeig kan brukes til mye forskjellig gjærbakst, men rene hveteboller synes vi skal være søte og gode. I denne oppskriften bruker derfor en god mengde melis som gir gode og søte boller. Ønsker du ikke fullt så søte boller, kan du selvsagt redusere mengden med melis.

Kanelsnurrer eller kanelboller med melisglasur

Kanelsnurrer eller kanelboller

Kanelsnurrer eller kanelboller med hjemmelaget kanelfyll er vel noe av det beste som finnes. Denne gjærdeigen er ikke like søt som en bolledeig, siden snurrene skal fylles med et søtt og godt fyll. Deigen kan selvsagt brukes til knuter, skoleboller og annen søt gjærbakst med godt fyll.

Nystekte hveteboller uten melk.

Hveteboller uten melk

Hveteboller uten egg og melk! Det kan skje at kjøleskapet ikke inneholder en melkedråpe og at du er tom for egg. Ikke fortvil, boller kan bakes uten dette. Har du rosiner eller hakket sjokolade, kan bollene gjerne tilsettes dette for enda mer smak.

Glutenfrie skoleboller med vaniljekrem og kokos.

Glutenfrie skoleboller

Glutenfrie skoleboller kan være en utfordring å lage. Ikke fortvil, for ved bruk av potetmospulver blir bolledeigen mer smidig og du får et saftig og godt resultat. Med denne oppskriften kan du bake mye annen god gjærbakst ved siden av de glutenfrie bollene!  

Nystekte rosinboller på et stekebrett.

Rosinboller

Rosinboller er alltid godt, og enda bedre blir de hvis du bløtlegger rosinene først. I denne oppskriften legger vi rosinene i vann før de tilsettes bolledeigen. Rosiner som har vært bløtlagt, gjør bollene ekstra saftige. Med fersk gjær for søt hvetebakst og tryllemiddelet Luftigere bakst, blir dette luftige og saftige rosinboller!

Bolledeig uten egg på et bakebord.

Bolledeig uten egg og melk

Bolledeig uten egg og melk! Med denne grunndeigen på søt gjærbakst kan du lage snurrer, knuter, eller hva du måtte ønske.  

Boller med sjokolade

Boller med sjokolade

Boller med sjokolade smaker alltid godt, og er ofte barnas favoritt! Tips til å bake med sjokolade: jo mørkere den er, jo mindre fett er det i sjokoladen og dermed er den mer egnet til steking. Bruk helst 55 – 70 % sjokolade som hakkes i mindre biter og blandes inn i deigen. /*! elementor …

Boller med sjokolade Read More »

Hveteboller med sukker på toppen.

Hveteboller med sukker

Hveteboller toppet med sukker i forskjellige farger er supre å lage til barneselskapet. Sukkeret farges med konditorfarge og strøs på bollene til slutt. Pynt gjerne med dekorative pyntepinner for å gjøre ekstra stas på bollene!  

Scroll to Top
Scroll to Top