Fersk gjær

Havrerundstykker

Havrerundstykker

Havrerundstykker er et godt valg til frokostbordet og er likt av både store og små. Rundstykkene er fine, men smaker ekstra godt med havren som også bidrar til mer kostfiber. Våkner du tidlig en morgen, hvorfor ikke overraske med nystekte rundstykker til frokostbordet?

Oppskåret hjemmelaget loff med smør.

Hjemmelaget loff

God og luftig hjemmelaget loff! Mange strever med å få loffen lett og luftig. Det er flere ting underveis i bakingen som bidrar til dette, for eksempel må deigen eltes og heves lenge nok.

Halvgrove rundstykker med urter

Halvgrove rundstykker med urter

Verdens beste rundstykker baker du selv! Denne oppskriften på halvgrove rundstykker med urter har blitt vår nye favoritt! Rundstykkene kan nytes i matpakken, eller til varme måltider, for eksempel med en god gulost på. De passer også helt perfekt ved siden av supper. Ønsker du å bake rundstykkene uten urter, går det like fint!

Oppskåret loff på en bakerist.

Loff

Loff er så godt, og rene festmaten! Til hverdags vil et grovere brød være et mer næringsrikt alternativ, men noen ganger må man unne seg å spise en god loff også. I denne oppskriften bruker vi rømme som gir en ekstra god smak i loffen.

Påsmurte hjemmelagde bagels på en asjett.

Hjemmelagde bagels

Hjemmelagde bagels er ikke så vanskelig å lage som det ser ut til. Du vil blir overrasket hvor lett det er – brett opp ermene og sett i gang, for dette er gøy!

Nystekt focaccia med oliven på en bakerist.

Focaccia

Focaccia er et italiensk brød laget på mel, gjør, salt  olivenolje og vann. Brødet er ofte toppet med urter, tomater eller oliven. Brødet smaker særdeles godt alene, men nytes ofte som tilbehør ved siden av annen god mat som tapas og andre retter.

Rundstykker uten melk som ligger i en kurv.

Rundstykker uten melk

Rundstykker uten melk får en sprø og fin konsistens som mange foretrekker, fremfor myke rundstykker som det ofte blir med bruk av melk. Rundstykkene er lette å lage og smaker godt til frokostbordet.

Nystekt brød uten gjær på en trefjøl.

Ekstra grove hamburgerbrød

Ekstra grove hamburgerbrød er et sunnere alternativ til fine brød. Denne oppskriften er laget av bakermester Ørjan Eriksen fra Baker- og Konditorlandslaget, for Idun Mors hjemmebakte.

Prinsessekake med kanelfyll og vaniljekrem på en tallerken.

Prinsessekake

Oppskrift på himmelsk god prinsessekake Prinsessekake kan bakes med kanelfyll, eplefyll eller mandelfyll. Vaniljekremen kommer på toppen av det hele!

Nystekte kanelsnurrer i bakeform.

Kanelsnurrer i bakeform

Verdens beste kanelsnurrer baker du selv! Kanelsnurrer i bakeform er praktisk å lage når det skal serveres til flere på en gang. Pynt snurrene med sjokoladekrem og mokkabønner – det smaker ekstra godt!

Scroll to Top