Search
Close this search box.

Hornsalt

Kakemenn

Kakemenn

Kakemenn (julemann, gøttekælla eller julemanna) er også en av julens favorittkake for mange, og er spesielt populær julebakst i den sørlige delen av Norge. De er lette å lage med bruk av pepperkakeutstikkere og blir ekstra fine når de dekoreres med konditorfarge, smeltet sjokolade eller annen kakepynt!

Trysilsnipper på en bakrist.

Trysilsnipper

Trysilsnipper, surmelksnipper, tjukksnipper eller rett og slett bare snipper – uansett lokalt navn er dette tykke og myke snipper som det ble lagd mye i gamledager og er kjempegode!

Nystekte glutenfrie smultringer.

Glutenfrie smultringer

Glutenfrie smultringer er omtrent like gode som andre smultringer. Vær gjerne ute i god tid med årets julebakst, for smultringene kan med fordel fryses ned i plast og tas opp etter behov.

Sveler

Sveler

Sveler er ganske enkelt å lage, og smaker godt sammen med rømme, syltetøy eller rørte bær. Røra består av egg, sukker mel, natron, hornsalt, syrnet melk og smør som røres sammen. De skal stekes på begge sider i en varm stekepanne, og de skal være omtrent 15 – 18 cm i diameter.

Scroll to Top