Formkake i langpanne
Formkake i langpanne eller i rund form – du bestemmer hva som passer deg best.
Lapper eller sveler – kjært barn har mange navn. Du vil nesten ikke tro hvor mange lapper det lages på tvers av Norges land hver dag. Lappene er tydeligvis veldig populært til både frokost, lunsj eller som kveldskos!
Amerikanske pannekaker er tradisjonelt sett små tykke og luftige lapper. I denne pannekakerøren bruker vi kulturmelk og natron som hever lappene litt ekstra!
Sjokoladekake i langpanne er lett å lage og et praktisk valg når kaken skal serveres til mange. Sjokoladekake blir ofte bakt til skoleavslutninger, barnebursdag og til kakelotterier. Kaken er laget med kefir som gir en smakfull og saftig kake de fleste liker.
Krydderkake med valnøtter og sjokolade! Formkaker lages ofte en brødform for å få den fine fasongen som lett skjæres opp i skiver. Kaken kan også lages i en større kakeform, men du får da et flatere resultat. Steketiden må også reduseres til ca. 30 – 40 minutter.
Søte rugkaker med sirup og anis smaker godt sammen med ost eller syltetøy.
Lapper med kefir eller kulturmelk! I denne oppskriften er det chiafrø som gir en ekstra konsistens ved siden av tilskudd til fiber og vitaminer. Lapper smaker godt året rundt, og serveres ofte med syltetøy, rømme, eller brunost.
Frokostlapper med havregryn, frisk frukt, nøtter og honning er kjempegodt til frokost! Det er lov å kose seg litt ekstra i helgene med noe annet en gang i mellom. Lapper med havregryn er et fint alternativ til den vanlige frokosten – og så smaker det så godt!