SØT GJÆRBAKST

Bolledeig på en trefjøl med en kjevle bak.

Bolledeig

En bolledeig kan brukes til mye forskjellig gjærbakst, men rene hveteboller synes vi skal være søte og gode. I denne oppskriften bruker derfor en god mengde melis som gir gode og søte boller. Ønsker du ikke fullt så søte boller, kan du selvsagt redusere mengden med melis.

Kanelsnurrer eller kanelboller med melisglasur

Kanelsnurrer eller kanelboller

Kanelsnurrer eller kanelboller med hjemmelaget kanelfyll er vel noe av det beste som finnes. Denne gjærdeigen er ikke like søt som en bolledeig, siden snurrene skal fylles med et søtt og godt fyll. Deigen kan selvsagt brukes til knuter, skoleboller og annen søt gjærbakst med godt fyll.

Mors beste hvetesnurrer.

Mors beste hvetesnurrer

Mors beste hvetesnurrer er søte, luftige og gode. Hvetesnurrene kan fylles med du liker aller best, men disse er laget med det klassiske kanelfyllet de fleste vil like! Se hele oppskriften på hvordan du lager kanelsnurrer fra bunnen av.

Prinsessekake med kanelfyll og vaniljekrem på en tallerken.

Prinsessekake

Oppskrift på himmelsk god prinsessekake Prinsessekake kan bakes med kanelfyll, eplefyll eller mandelfyll. Vaniljekremen kommer på toppen av det hele!

Boller med sjokolade

Boller med sjokolade

Boller med sjokolade smaker alltid godt, men ikke all sjokolade er like godt egnet, siden sjokoladen smelter under steking. Desto mørkere sjokolade, jo mindre fett er det i sjokoladen og dermed mer egnet er den til steking. Bruk helst 55 – 70 % sjokolade som hakkes i mindre biter og blandes inn i deigen.

Nystekte kanelsnurrer i bakeform.

Kanelsnurrer i bakeform

Verdens beste kanelsnurrer baker du selv! Kanelsnurrer i bakeform er praktisk å lage når det skal serveres til flere på en gang. Pynt snurrene med sjokoladekrem og mokkabønner – det smaker ekstra godt!

Nystekte laup på en trefjøl.

Laup fra trønderlag

Oppskrift på trøndersk laup bakt med rugmel og anis som gir en karakterisk smak. Laup smaker utmerket sammen med godt smør og brunost!

Nystekt klippekrans på en grå asjett.

Klipeekrans

Klippekrans er fint å servere når du får kaffebesøk. Kransen fylt med bakeklar kransekakemasse og er toppet med høvlede mandler. Gjærdeigen er kan gjerne lages helt uten melk ved å benytte margarin uten melk.

Nystekte snurrer med rabarbra i muffinsformer.

Snurrer med rabarbra

Snurrer med rabarbra og brun farin smaker utrolig godt sammen. I denne oppskriften lager vi små snurrer i muffinsformer. Ønsker du heller å lage de i andre former, kan du bruke samme deig til det. Husk bare på at større bakverk krever lenger steketid.

Nystekt hvetestang med vaniljekrem og melisglasur.

Hvetestang med vaniljekrem

Hvetestang med vaniljekrem og kanelfyll er noe de fleste liker. I denne oppskriften bruker vi en lettlaget vaniljekrem, men ønsker du  å lage kremen fra bunnen av, kan du bruke denne oppskriften på vaniljekrem. Venter du kanskje gode venner på kaffe, vil denne deilige hvetestangen være helt perfekt å servere!

Scroll to Top