Orkla Food Ingredients

OFI – Orkla Food Ingredients

I Orkla Food Ingredients (OFI) er ca. 65 % av omsetningen produksjon av ingredienser til håndtverks- og industribakerier. Omtrent 20 % selges gjennom dagligvarehandelen direkte til forbruker gjennom kjente merkevarer som Idun Mors Hjemmebakte, Kronjäst, Odense og Bakkedal. De resterende 15 % er ingredienser og tilbehør til iskremindustrien.

Orkla Food Ingredients er en av Europas ledende leverandører av bakeingredienser og tilbehør til iskremindustrien med tilstedeværelse i Norden, Tyskland, Nederland og Storbritannia. Selskapene i forretningsområdet Orkla Food Ingredients inkluderer Idun Industri, Odense Marcipan, KåKå, Credin, Sonneveld og Dragsbæk. Orkla Food Ingredients står for 24 prosent av Orklas driftsinntekter.

Idun Industri AS med sine datterselskaper er det eneste selskapet i Norge som har tilhørighet i Orkla Food Ingredients og er den største totalleverandøren av bakeingredienser, emballasje, bakeoff, tilbehør til iskrem og kakepynt.

 

Fakta OFI

Driftsinntekter: 10,3 milliarder kroner
Organisk vekst *: 0,6 %
EBIT (adj.): 0,6 milliarder kroner
EBIT (adj.) margin: 6,1 %
EBIT (adj.) vekst: 17 %
Antall ansatte: 3 560

Kilde: Orkla ASA Årsrapport 2019

 

To menn og en dame som går utenfor Orkla sin hovedinngang.ORKLA

Orkla er en ledende leverandør av merkevarer til dagligvarehandelen, storhusholdningsbransjen, faghandelen, apoteker og til bakerimarkedet. Norden, Baltikum og utvalgte land i Sentral-Europa er hovedmarkedene. I tillegg har Orkla sterke posisjoner innenfor utvalgte produktgrupper i India.

 

 

Forretningsområder

 

Fakta Orkla

Notert på Oslo Børs
Hovedkontor i Oslo
18.348 ansatte
Omsetning i 2019: 43,6 mrd. kroner

 

ORKLA ÅRSRAPPORT 2019

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha inspirasjon, nyheter og tilgang til tidsriktige oppskrifter anbefaler vi at du melder deg på vårt nyhetsbrev. Da holder du deg oppdatert på nye trender og produktnyheter.

La deg inspirere til nye, smakfulle valg på din meny.