Orkla Food Ingredients

OFI – Orkla Food Ingredients

I Orkla Food Ingredients (OFI) er ca. 70% av omsetningen produksjon av ingredienser til håndtverks- og industribakerier. Omtrent 20% selges gjennom dagligvarehandelen direkte til forbruker gjennom kjente merkevarer som Idun Mors Hjemmebakte, Kronjäst, Odense og Bakkedal. De resterende 10% er ingredienser og tilbehør til iskremindustrien.

Orkla Food Ingredients er en av Europas ledende leverandører av bakeingredienser og tilbehør til iskremindustrien med tilstedeværelse i Norden, Tyskland, Nederland og Storbritannia. Selskapene i forretningsområdet Orkla Food Ingredients inkluderer Idun Industri, Odense Marcipan, KåKå, Credin, Sonneveld og Dragsbæk.

Idun Industri AS med sine datterselskaper er det eneste selskapet i Norge som har tilhørighet i Orkla Food Ingredients, og er den største totalleverandøren av bakeingredienser, bakeoff, pynt og emballasje.

 

Fakta OFI

Driftsinntekter: 8,2 milliarder kroner
Organisk vekst *: -0,5%
EBIT (adj.) **: 0,4 milliarder kroner
EBIT (adj) margin: 5,4%
EBIT (adj.) Vekst: 6%
Antall ansatte: 2 880

* Justert for valutaomregningeffekter og strukturelle endringer.
** Driftsresultat før andre inntekter og kostnader.

Kilde: Orkla ASA Årsrapport 2016

 

To menn og en dame som går utenfor Orkla sin hovedinngang.ORKLA

Orkla er en ledende leverandør av merkevarer til dagligvarehandelen, storhusholdningbransjen, faghandelen, apoteker og til bakerimarkedet. Norden, Baltikum og utvalgte land i Sentral-Europa er hovedmarkedene.
I tillegg har Orkla sterke posisjoner innenfor utvalgte produktgrupper i India.

 

 

Forretningsområder

I tillegg har Orkla virksomheter som er organisert under forretningsområdet Orkla Investments, som består av investeringen i Jotun (42,5 % eierandel) i tillegg til Hydro Power og finansielle eiendeler.

 

Fakta Orkla

Notert på Oslo Børs
Hovedkontor i Oslo
18.154 ansatte pr. 31.12.2016
Omsetning i 2016: 37,8 mrd. kroner