Fransk eplekake med chiboust krem

Crème chiboust er en fransk krem med marengs, og ble angivelig utviklet av utviklet i 1847 av konditoren M. Chiboust fra konditoriet som lå i Paris-gaten Rue Saint-Honoré. Kremen kan smakes til med vanilje, appelsinskall eller likører.

Fransk eplekake med chiboust krem på et fat.

Porsjoner
4

Ingredienser

BUNN

EGGEBLANDING

EPLER

CHIBOUS KREM:

Fremgangsmåte

BUNN:
Bland sammen mel, salt og Pastry butter til en kornete konsistens. Tilsett egg og vann, men bland sammen deigen så lite som mulig. Legg deigen på avkjøling.

Kjevle deigen ned til 3 mm og kle 4 stk. former som er 18 cm i diameter.

EPLER:
Kok opp eple og sukker i 10 minutter og avkjøl.

EGGEBLANDING:
Miks sammen fløte, sukker, egg og Moroni pasta med en stavmikser.

Fyll bunnene med de avkjølte eplene og tilsett eggeblanding. Stek de deretter på 180 ºC i ca. 50 minutter, avkjøl og sett på frys.

VANILJEKREM:
Bland gelatinpulver med 30 g varmt vann.

Varm deretter opp melken med Moroni pasta.

Bland sukker med vaniljekrempulveret og tilsett eggeplommene. Kok opp vaniljemelken sammen med eggeblandingen i 3 minutter og tilsett gelatinmassen.

CHIBOUS KREM:
Kok opp sukker med 70 g vann til 121ºC og hell over vispet eggehvite i høy hastighet. Mens marengsen fortsatt er varm, bland forsiktig inn den varme vaniljekremen.

Ha kremen over de frosne bunnene og sett på frys igjen.

Etter frys, ta ut kakene, strø litt sukker på og brenn toppen med en gassbrenner og pynt kaken etter eget ønske!

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha inspirasjon, nyheter og tilgang til tidsriktige oppskrifter anbefaler vi at du melder deg på vårt nyhetsbrev. Da holder du deg oppdatert på nye trender og produktnyheter.

La deg inspirere til nye, smakfulle valg på din meny.