HASSELNØTTMOUSSE MED APRIKOS OG OREO

Hasselnøttmousse med aprikos og oreo.

Porsjoner
10

Ingredienser

Gelatinblanding

Mørdeig med mandler

Aprikoskrem

Oreo hasselnøtt crips

Hasselnøtt mousse

Melkesjokolade glasur

Marengs

Fremgangsmåte

MØRDEIGSBUNNER

Lag deigen. Kjevle den ut til 2,7 mm og kle kakeformene (16 cm). Stek bunnene ved 180 °C i ca. 15-20 minutter.

APRIKOSKREM

Kok opp aprikosfrukt, sukker, egg og eggeplommer ved 80 °C til massen tykner og tilsett gelatinblandingen.

Del deretter opp margarinen i små biter og tilsett disse i massen. Fordel aprikoskremen i formene med mørdeigen og la dette stivne på kjøl.

HASSELNØTTMOUSSE

Lag en "Créme anglaise" av melk, fløte og eggplommer. Tilsett fromasjpulveret og hell massen over Gianduja hasselnøttkremen og miks til en homogen masse som ganache. Varm blandingen opp 35 °C og skjær inn den piskede fløten.

Blandingen er nå klar til bruk.

MELKESJOKOLADEGLASUR

Kok opp fløten og hell over sjokoladen. Bland sammen med en stavmikser.

Varm opp Lady Fruit Miroir til 60°C. Hell sjokoladeblandingen over Lady Fruit Miroir og bland med en stavmikser til glasuren er homogen. Bruk rundt 35 grader.

MARENGS

Kok opp sukker og vann til 121 °C. Hell deretter over eggehvitene som er nesten ferdig pisket, og fortsett å piske til marengsen er avkjølt og klar til bruk.

SLIK GJØR DU:

1) Kjevle ned mørdeigen, ha i kakeformer og stek formene.

2) Kok opp aprikoskremen og hell over mørdeigsbunnen.

3) Lag Oréo hasselnøtt-crisp og legg en tynn skive på aprikoskremen i samme størrelse som mørdeigbunnen.

4) Lag hasselnøttmoussen, hell i kakeformene og og sett de på frys.

5) Lag melksjokoladeglasuren og ha den på toppen av hasselnøttmoussen.

6) Lag marengs og sprøyt fine dotter rundt kaken og pynt kaken etter eget ønske.