KJÆRLIGHETENS KAKE

Den ultimate kaken for både morsdag og Valentines dag i februar, er denne flotte 3-D kaken. Den er lages i 3-D silkonformer som gir elegante runde kaker. Kaken er fylt med crème brûlée, sjokoladekake og bringebærmousse.

Kjærlighetens kake.

Ingredienser

CRÉME BRÛLEÉ

SJOKOLADEBUNN

BRINGEBÆRMOUSSÉ

Gelatinblanding

HVIT SJOKOLADEGLACE

Fremgangsmåte

CRÉME BRÛLEÉ

Ha pulveret i en bolle. Kok opp H-melk og fløte og tilsett litt av væsken med det tørre og rør til en jevn blanding. Hell tilbake til kjelen og rør sammen under oppkoking. Fordel røren runde kakeformer Ø16 cm. Avkjøl og sett formene på frys.

SJOKOLADEBUNNER

Rør sammen sammen kakemiks, vann, egg og olje til en glatt masse. Tilsett den smeltede sjokoladen og rør sammen massen i 5 minutter med grind. Fordel massen i runde kaker former Ø16 cm og stek de i ca. 20-25 minutter ved 175 grader.

BRINGEBÆRMOUSSÉ

1) Lag gelatinblandingen ved å mikse sammen pulver og vann. La stå i 5-10 minutter. Blandingen holder seg ca. 3 dager på kjøl.

2) Pisk kremfløten lett sammen.

3) Start med å lage den italienske marengsen ved å koke sukker og vann til 121 grader. Begynn med å piske eggehvitene når sukkerlaken er ca. 115 grader. Slå deretter den varme sukkerlaken over den pisket eggehviten i en tynn stråle men du visper på middels hastighet.

Vend i gelatinblandingen i halvparten av bringebærpuréen. Visp deretter inn alt av puréen forsiktig inn i marengsen og vend til slutt inn den lettpiskede kremfløten.

HVIT SJOKOLADEGLACE

Kremfløte og glykose kokes opp og helles deretter over den hvit sjokoladen med gelatinblandingen. Deretter tilsettes Lady fruit miroir og eventuelt hvit sjokoladefarge. Blend det helle sammen med en stavmikser og avkjøl. Massen varmes opp til 35 grader innen bruk.

MONTERING

Til denne kaken benyttes 3-D silikonformer som gir runde og elegante kaker.

Fordel bringebærmousse i formen ca. 3/4 full. Legg deretter i en frossen crème brûlée bunn og sjokoladebunn på toppen. Formene settes på frys.

Etter frys, glaseres kakene med sjokolade mens de ennå er frosne og pyntes etter eget ønske.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha inspirasjon, nyheter og tilgang til tidsriktige oppskrifter anbefaler vi at du melder deg på vårt nyhetsbrev. Da holder du deg oppdatert på nye trender og produktnyheter.

La deg inspirere til nye, smakfulle valg på din meny.