MELKEMOUSSE MED APPELSINKREM

Kake på et stettfat.

Ingredienser

Gelatinblanding

Mørdeigsbunn med mandler

Appelsinkrem

Crunchy Gianduja innlegg

Sjokolademousse

Glace melk

Vanilje marshmallows

Fremgangsmåte

Lag en gelatinblanding av pulver og vann (holdbar på kjøl i ca. 3 dager).

MØRDEIGSBUNN

Kjør sammen alle ingrediensene til en deig og sett på kjøl i et døgn.

Kjevle deigen ut 3 mm tykk og kle en Ø 10 cm kakering. Stek bunnen ved 180 °C i ca. 15 minutter. Når bunnen er kald, pensles den innvendig med kakaofett og settes til side inntil videre.

APPELSINKREM

Kok opp vann med appelsinpasta og sukker.
Spe ca. 20% av blandingen over eggeplommene og eggene – hell tilbake og i kjelen og kok opp til 80 °C til blandingen tykner. Ha gelatinblandingen i en bolle, ha i den varme blandingen og rør sammen. Varm opp Butter Pastry til 50 °C, hell over blandingen og rør sammen. Sett appelsinkremen på kjøl til dagen etter.

Rør massen glatt før bruk.

CRUNCHY GIANDUJA INNLEGG

Varm sakte opp Gianduja hasselnøttkrem. Tilsett hasselnøtter og knust cornflakes. Kjevle massen ut mellom 2 silikonmatter og stikk ut en rund form som er 2 cm mindre (Ø 8 cm) enn kaken og sett på kjøl.

SJOKOLADEMOUSSE

Ha sjokoladen og gelatinblandingen i en bolle.

Kok opp fløten og hell denne over blandingen og kjør massen glatt med en stavmikser. Skjær inn den halvpiskede fløten når blandingen er ca. 35 °C og bland godt sammen.

GLACE MELK

Varm opp melk og glykosesirup varmes til 70 °C, hell over sjokoladen og tilsett Lady Fruit Miroir.

Sil blandingen og kjør den glatt med en stavmikser. Dekk med plast og la blandingen stå kjølig i 24 timer før bruk.

Varm opp blandingen til ca. 36-38 °C innen bruk.

VANILJE MARSHMALLOWS

Start med å blande gelatinpulver og vann til en gelatinblanding.

Pisk deretter eggehvite og sukker til marengs.

Varm opp vann og Pasta Moroni til 60 °C og tilsett gelatinblandingen. Varm opp sukker til 110 °C og bland dette sammen.
Pisk marengsen på middels til full hastighet, mens du heller blandingen over i en tynn stråle. Helles deretter ut på en «eng» av kokos og strø deretter over litt kokos .

Dekk over med plast og la dette stå til neste dag og skjær opp i ønsket lengde.

KOMPOSISJON AV KAKEN

1. Mørdeigsbunn
2. Appelsinkrem
3. Crunchy Gianduja innlegg
4. Sjokolademousse
5. Glace melk
6. Vanilje Marshmallows
7. Sjokoladepynt etter eget ønske

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha inspirasjon, nyheter og tilgang til tidsriktige oppskrifter anbefaler vi at du melder deg på vårt nyhetsbrev. Da holder du deg oppdatert på nye trender og produktnyheter.

La deg inspirere til nye, smakfulle valg på din meny.