PANETTONE KAKE

Italiensk klassiker

Dette er en oppskrift med Panettone helmiks fra Idun Industri.

Panettone er en klassisk jul- og nyttårskake i italia. Tyosk for kaken er at den er høy i fasongen og har en karakterisk smak med tørket frukt.

Nystekt italiensk Panettone kake.

Ingredienser

Fremgangsmåte

Helmiks, gjær og kaldt vann eltes sammen til en smidig deig i 2 + 15 minutter. Tørket frukt eltes inn til sist. Deigens temperatur skal være 28 °C.

La deigen hvile i ca. 20 minutter før den tilberedes videre.

Del deigen opp i like store deler av ønsket størrelse. Rundvirk deigemnene og legg de i smurte høye former med virken ned.

Heves i raskeskap med 32 °C og med en luftfuktighet på 75 %  i ca. 2.5 time.

Ta formene ut fra raskeskapet og la de står i romtemperatur i ca. 20 minutter, eller til det har dannet seg en tynn skorpe på deigemnenes overflate. Snitt et kryss på toppen av hver kake, og legg på en liten kladd med godt smør.

Stek kakene i tralleovn ved 170 °C.

STEKETID:
ca. 45 - 50 minutter (550 g)
ca. 50 - 55 minutter (750 g)

TIPS!

For ekstra god smak, kan kaken tilsettes marsipanbiter, nøtter eller sjokoladechunks.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha inspirasjon, nyheter og tilgang til tidsriktige oppskrifter anbefaler vi at du melder deg på vårt nyhetsbrev. Da holder du deg oppdatert på nye trender og produktnyheter.

La deg inspirere til nye, smakfulle valg på din meny.