Panettonekrans med sjokolade og appelsin

Panettone er en italiensk klassiker, men hvorfor ikke lage den i andre fasonger?

Med IREKS Panetton miks er det enkelt å lage denne italienske klassikeren – man tilsetter kun gjær og vann. Ønsker du andre spennende smakstilsetninger, kan dette enkelt tilsettes deigen mot slutten av eltetiden. I denne oppskriften tilsetter vi sjokolade og appelsin.

Julebrød på et svart fat.

Fremgangsmåte

Deigtemperatur: 26 ºC

Eltetid: 2+10 minutter

Hviletid: 20 minutter

Rasketid: 120 minutter

Rasketemperatur: 35 ºC

Fuktighet: 75 % RH

Dampetid: -

Steketemperatur: 160 ºC

Steketid: 35 minutter

Skyves ved: 180 ºC

Bland Panettonemiks, gjær og kardemomme i en bakebolle med vannet.

Elt deigen på lav hastighet i 2 minutter og 10 minutter på middels hastighet. Bland i sjokoladechunks og skåret appelsinskall til slutt.

Del deigen opp i 23-24 like store deler og del hvert deigemne opp i 9 like store emner. Trill til boller og form til en rund krans på stekebrett.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha inspirasjon, nyheter og tilgang til tidsriktige oppskrifter anbefaler vi at du melder deg på vårt nyhetsbrev. Da holder du deg oppdatert på nye trender og produktnyheter.

La deg inspirere til nye, smakfulle valg på din meny.