Proteinbrød

Med IREKS Proteinbrød miks er det enkelt å lage smakfulle brød med et høyt innhold av proteiner. I et alminnelig kneippbrød er det omtrent 9 g protein per 100 g brød. Men denne oppskriften på proteinbrød vil 100 gram brød inneholde hele 25,2 g proteiner!

Proteinbrød i skive med pålegg.

Ingredienser

Fremgangsmåte

Deigtemperatur: 27 °C
Eltetid: 8 + 3-4 minutter
Hviletid: 10 minutter
Deigvekt: 600 g
Rasketid: ca. 40 minutter
Steketemperatur: 230 °C ogfallende til 190°C med steam.
Steketid: ca. 50-60 minutter (kjernetemperatur 98 °C )

Etter avveining slås brødene opp, fuktes og vendes i en blanding av linfrø, sesam og solsikkekjerner (forhold 2:1:1). Snitt brødene.

Sett brødene på rask. Etter 3/4 rasketid, settes de på ovnen med steam. Etter 2 minutter trekkes spjelet og stekes resten av tiden med åpen trekk.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha inspirasjon, nyheter og tilgang til tidsriktige oppskrifter anbefaler vi at du melder deg på vårt nyhetsbrev. Da holder du deg oppdatert på nye trender og produktnyheter.

La deg inspirere til nye, smakfulle valg på din meny.