Surdeigsfabrikken

Flytende surdeig i surdeigfabrikken.

Surdeigsfabrikken på Hvam er den eneste kommersielle produsenten av surdeig i Norge.

 

Surdeigsfabrikken på Hvam

Gjennom økende krav fra forbruker om bedre kvalitet og smak på brød, ble Surdeigsfabrikken etablert i 2012 på Hvam. Vi er stolte av å være den eneste produsenten av surdeig i Norge og vi selger vår surdeig til norske bakere, i dagligvarehandelen og til bakeribedrifter i Europa.

Våre dyktige produktutviklere har etter mange års erfaring, kommet frem til flere ettertraktede smaksprofiler blant våre surdeiger, som gir mulighet til varierte brødprofiler. Smak og syregrad varierer i de forskjellige surdeigene som forøvrig er enten aktive eller inaktive.

IDUN Surdeig pakkes i alt fra små poser til store containere –  avhengig av kundens behov.

 

Hva består surdeig av?

Surdeig består i utgangspunktet av mel og vann. Mel inneholder naturlige bakterier, gjær og enzymer. Når melet blandes med vann og blir tilført varme, bryter enzymene ned stivelsen i melet til monosakkarider. Gjær og bakteriene utvikler co2, melke- og eddiksyre når de tar til seg næring fra monosakkaridene. Denne prosessen kalles fermentering.

Når vi produserer surdeig på Idun, tilsetter vi en starterkultur som inneholder spesifikke bakterier. Starterkulturen hjelper oss til å styre hvilken bakterier som får dominere gass- og aromautviklingen slik at vi får den samme type surdeig hver gang. Starterkulturen bidrar til at surdeigen beholder karakter og egenskaper over til.

 

Naturlige råvarer

Flytende surdeiger er mer bærekraftige i bruk enn tørket surdeig. Årsaken til det, er at man bruker mye energi og CO2 på å tørke surdeig.

Idun surdeig inneholder naturlige norske råvarer, og er et bærekraftig valg sammenlignet med tørket surdeig, eller flytende surdeig som er importert. Dette gjær Idun Surdeiger til et bærekraftig valg av ingredienser.

 

VIL DU VITE MER OM SURDEIG?

Les artikkelen Surdeig for profesjonelle-  og hjemmebakere

 

Vi har stor glede av å dele vår kunnskap om å bake med Idun sine surdeiger. Enten du er erfaren eller uerfaren med surdeigsbaking, stiller gjerne en av våre fagkonsulenter opp for deg!

Kontakt våre fagkonsulenter:

Morten Veiby

Morten Veiby

Faglig ansvarlig

morten.veiby@idun.no

Adrien Mazut

Adrien Mazut

Fagkonsulent Bakeri

adrien.mazut@idun.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha inspirasjon, nyheter og tilgang til tidsriktige oppskrifter anbefaler vi at du melder deg på vårt nyhetsbrev. Da holder du deg oppdatert på nye trender og produktnyheter.

La deg inspirere til nye, smakfulle valg på din meny.