Våre produksjoner

 

FLEKSIBEL PRODUKSJON

I Idun fabrikker produseres et stort utvalg av produkter for både inn- og utland. Gjennom erfarne produktutviklere og produksjonsmedarbeidere har vi muligheten til skreddersy produkter ut fra kundens behov.

 

Surdeig som renner ut fra en surdeigstank ned i en container

Surdeigsfabrikken på Hvam

Gjennom økende krav fra forbruker om bedre kvalitet og smak på brød, ble Surdeigsfabrikken etablert i 2012 på Hvam. Vi er stolte av å være den eneste produsenten av surdeig i Norge og vi selger vår surdeig til norske bakere, i dagligvarehandelen og til bakebedrifter i Europa. Vår kunnskap om surdeig deler vi med glede til fagbakere gjennom
Idun Bakerskole som avholdes årlig i våre lokaler på Hvam.

Produksjonen har et tett samarbeid med våre produktutviklere og vi produserer både aktiv og inaktiv surdeig i flere varianter. Det hele starter med en moderdeig som utvikles til ferdig surdeig på 3-5 dager – litt avhengig av type produkt som produseres. Vår surdeig pakkes i alt fra små poser til store containere – avhengig av kundens behov.

 

Vi er stolte av å være den eneste produsenten av surdeig i Norge!

 

Surdeig er blitt benyttet til brødbaking i tusenvis av år og ble opprinnelig brukt som gjær i stedet for den tradisjonelle pressgjæren vi kjenner til i dag. Det finnes bare fordeler med brød som er bakt med surdeig. Brød bakt med surdeig gir brødet en mer aromatisk og fyldig smak som gir en nydelig smaksopplevelse! Surdeig senker samtidig PH-verdien i brødet og binder vannet. Dette bidrar til et mer saftig brød med lenger holdbarhet og som smuler mindre.

Surdeigsprodukter

  • Bygg
  • Havre
  • Hvete
  • Rug
  • Spelt

 

 

Fabrikken i Rakkestad

Oslo Kjemiske Industri (OKI) som ble etablert i 1934 er opphavet til vår fabrikk i Rakkestad i dag. De fremstilte halvfabrikata til bakere og konditorer, meierier, iskrem- og sjokoladefabrikker. I 1979 startet produksjonen av kjeks og strøssel til iskremindustrien i ny fabrikk ved Rakkestad, men i 1987 fusjonerte OKI med Idun og Nora Industrier under felles navn Idun Fabrikker AS.

I 1991 endrer Idun Fabrikker navn til Idun Industri for å rendyrke virksomheten til kun å ha ingredienser til bakeriindustrien. Fabrikken består slik den er i Rakkestad. I dag er det 35 ansatte ved anlegget i Rakkestad og de har en egen produktutvikling- og salgsavdeling tilknyttet fabrikken. Her produseres produkter og ingredienser for eget selskap, datterselskaper, øvrige selskaper i Orkla Food Ingredients, dagligvarehandelen og til iskremindustrien i inn- og utland. Produksjonen i Rakkestad er tilpasningsdyktige og lager mange unike produkter ut fra kundens behov.

Her produseres

  • Sauser til dessert og iskrem
  • Ripler til iskremindustrien
  • Syltetøy
  • Kremer
  • Fylninger
  • Sirup
  • Glasur

 

 

Sekker med Idun Vaffelmiks som er stablet på hverandre.Pulverfabrikken på Hvam

Idun Industri har produsert egne pulverbaserte produkter siden 1980. Produksjonen startet i gamle Idun Fabrikker AS på Sandaker i Oslo. Når hovedkontoret flyttet til Hvam i 2004, fulgte produksjonen etter og er i full drift den dag i dag.

Fabrikken har 6 ansatte og det produseres ca. 4000 tonn pulverbaserte produkter per år. Mange av produktene selges gjennom vår eget system til bakere og grossister over hele landet, men også til andre selskap i Orkla Food Ingredients og bakeribedrifter i øvrige Skandinavia. Det produseres et fast sortiment hele året, men også kundespesifikke produkter ut fra kundens behov.

Pulverprodukter

  • Brødmikser
  • Kakemikser
  • Krempulver
  • Bakehjelpemidler

 

Produksjonene er BRC sertifiserte – les mer om Orkla Food safety Standard.