Go Back

Ol-medaljer

Oppskrift på OL-medaljer Følg med på sporten med egne OL-medaljer rundt halsen! Medaljer som til og med kan spises! Søte og sprø vaniljekjeks med porøs eggehviteglasur og OL-ringer i marsipan.
OL-medaljer

Ingredienser

Kjeks:

Pynt:

  • 1 stk eggehvite
  • 1 ts limejuice eller sitronjuice
  • 350 - 450 g melis (skal tilsettes litt og litt, så mengde kan variere)
  • 1 pk ODENSE Figurmarsipan
  • Litt Maizena
  • Konditorfarger (gjerne i gel-farger) i gult, svart, rødt, blått og grønt

Annet:

  • Bånd til å henge OL-medaljene på

Fremgangsmåte

  • Visp smør og sukker hvitt. Visp inn ett egg av gangen. Rør det tørre sammen i en egen bolle og rør det inn i røren. Del deigen i to, rull til kuler og klapp litt flate. Pakk i plastfolie og legg i kjøleskapet i minst 1 time.
  • Forvarm ovnen til 180 grader.
    Begynn å kjevle den ene pakken med deig. La den andre ligge i kjøleskapet så lenge. Kjevle til ½ cm tykkelse (på et bakepapir), med litt mel på kjevlen. Stans ut sirkler med en rund pepperkakeform, eller kjøkkenglass med tynt glass. Lag kjeksene så store du vil, vi lagde de 7 cm store. Ha litt avstand (ca 2 cm) mellom kjeksene du stanser ut. Fjern deigen som er rundt kjeksene og legg bakepapiret over på stekebrett. Bruk en liten skarp kniv og lag et avlangt hull med samme bredde som båndet, i alle kjeksene.
  • Stek midt i ovnen i 8-12 minutter, til kjeksene er gylne i kantene. La avkjøles et par minutter på stekeplaten, løft over på en rist og avkjøl helt.
  • Pisk eggehviten helt stiv og ha i lime- eller sitronjuice. Tilsett litt og litt melis til du har en tykk glasur. La glasuren renne av skjeen du rører med. Hvis den flyter sakte fra skjeen og legger seg i mønster i skålen, og mønsteret flater ut og blir glatt i løpet av noen sekunder, så har du riktig konsistens. Tilsett litt mer melis hvis den er for tynn, eventuelt mer lime/sitronjuice eller eggehvite hvis den er for tykk.
  • Pynt hver kjeks med glasuren, og la den stivne i romtemperatur. Ha resten av glasuren i en liten sprøytepose. Farg marsipan i OL fargene og kjevle den tynt ut i litt maizena. Stikk ut små sirkler med noe smått og rundt. Vi brukte sprøytetipper i metall. En liten og en stor for å lage sirklene. Du kan også rulle marsipanen ut til små pølser og lage sirkler med den.
  • Klipp et lite hull i sprøyteposen med glasur, og lag noen små prikker med glasur der du ønsker å feste OL-ringene. Tre punkter pr ring holder fint. Fest ringene og la punktene stivne så ringene sitter fast. Tre i bånd, og utkår en vinner i familien eller vennegjengen!
Skriv ut oppskriften