Go Back
+ servings

Kanelsnurrer med mandelfyll

Det er aldri feil å bake kanelsnurrer. Her finner du oppskrift på skikkelig saftige kanelsnurrer med mandelfyll! Og: for enda luftigere snurrer bruker vi bakehjelpemiddelet Luftigere Bakst. Prøv det, og du vil merke forskjellen!
Kanelsnurrer
porsjoner20

Ingredienser

Hvetedeig

Mandelfyll:

Pensling:

  • 2 stk egg
  • 1 klype salt
  • 1 ts vann

Sukkerlake (valgfritt):

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann

Pynt:

  • 1 dl perlesukker
  • Grovhakkede mandler eller mandelflak

Fremgangsmåte

  • Hvetedeig:
    Ha alle de tørre ingrediensene i bakebollen på en kjøkkenmaskin sammen med smuldret gjær, melk og romtemperert smør. Elt med deigen med en eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Synes du deigen er for hard, spe på en skvett med veske. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid. Dekk til bakebollen og la den forheve i ca. 30 minutter.
  • Mandelfyll:
    Pisk litt og litt marsipan inn i smøret til marsipanen har gått i oppløsning. Pisk inn sukker og kanel, og oppbevar i romtemperatur fram til deigen er ferdig hevet.
  • Kjevle deigen ut til et stort rektangel. Hvis den er vanskelig å jobbe med kan den stå i kjøleskapet i 30 minutter eller mer, så den blir fastere. Smør mandelfyllet utover deigen og la en stripe deig være uten fyll på langsiden.
  • Rull deigen tett sammen og skjær opp i biter, ca 20 stk. Bruk en skarp kniv og vær lett på hånden når du skjærer. Eventuelt kan du bruke sytråd, og legge tråden under deigen, krysse på oversiden og stramme.
  • Legg over på stekebrett med bakepapir, dekk med kjøkkenhåndkle og hev til dobbel størrelse.
    Lag sukkerlake ved å koke opp vann og sukker til sukkeret er oppløst. Avkjøl i romtemperatur.
    Sjekk bollene ved å presse på de. De skal være luftige men fortsatt ha litt spenst igjen. Så fingeravtrykket går litt tilbake når du presser forsiktig på de.
  • Pisk eggene lett sammen med salt og vann, og pensle bollene. Dryss over perlesukker og mandler. Og stek midt i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter.
  • Sjekk om de er ferdige ved å banke lett på bollene. Hvis de gir fra seg en hul lyd er de ferdige. Følg med underveis for steketid varierer fra en ovn til en annen. Pensle bollene med sukkerlake så fort de kommer ut av ovnen og avkjøl på rist.
Skriv ut oppskriften