Go Back

Kanelknuter

Saftige kanelknuter fylt med mykt mandelfyll må være noe av det beste som finnes! Til mandelfyllet trenger du ekte marsipan, kanel, brunt sukker og romtemperert smør. Det er avgjørende for den gode smaken at du bruker ekte marsipan –  det vil si marsipan som har et høyt innhold av mandler (50%).
Kanelknuter

Ingredienser

Hvetedeig:

Mandelfyll:

Pensling:

  • 2 stk egg
  • 1 klype salt
  • 1 ts vann

Sukkerlake (valgfritt):

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann

Fremgangsmåte

  • Hvetedeig:
    Ha alle de tørre ingrediensene i bakebollen på en kjøkkenmaskin sammen med smuldret gjær, melk og romtemperert smør. Elt med deigen med en eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Synes du deigen er for hard, spe på en skvett med veske. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid. Dekk til bakebollen og la den forheve i ca. 30 minutter.
  • Mandelfyll:
    Pisk litt og litt marsipan inn i smøret til marsipanen har gått i oppløsning. Pisk inn sukker og kanel, og oppbevar i romtemperatur fram til deigen er ferdig hevet.
  • Kjevle deigen ut til en stor rektangel. Hvis den er vanskelig å jobbe med kan den stå i kjøleskapet i 30 minutter eller mer. Så den blir fastere. Smør fyllet utover deigen.
  • Brett deigen sammen i tre ved å brette en del ca ⅔ over og den andre delen oppå den første. Del deigen i tynne strimler med en pizzarulle. Hvis du lager de mindre enn ½ cm brede kan du bruke 2-3 strimler til hver bolle. Litt bredere så holder en strimmel til en bolle. Ta en strimmel og vri den noen ganger før du slår knute på de.
  • Legg over på stekebrett med bakepapir, dekk med kjøkkenhåndkle og hev til dobbel størrelse.
    Lag sukkerlake ved å koke opp vann og sukker til sukkeret er oppløst. Avkjøl i romtemperatur.
  • Sjekk bollene ved å presse på de. De skal være luftige men fortsatt ha litt spenst igjen. Så fingeravtrykket går litt tilbake når du presser forsiktig på de.
  • Pisk eggene lett sammen med salt og vann, og pensle bollene. Stek midt i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter. Pensle bollene med sukkerlake så fort de kommer ut av ovnen og avkjøl på rist.
Skriv ut oppskriften