Go Back
+ servings

Enhjørning kake

Oppskrift på enhjørning kake – steg for steg Enhjørning, eller unicorn kake er et superfin kake som passer å lage til flere anledninger. Men, kanskje best egnet til barnebursdager, barnedåp eller til og med i en konfirmasjon. Denne kaken tar litt tid å lage med flere farger i kakelagene og med overdådig pynt, så senk […]
Enhjørningkake i pastellfarger
porsjoner16

Ingredienser

Kakebunner:

Smørkrem:

Pynt:

  • Enhjørningsstrøssel og ODENSE Ekstra hvit marsipan

Fremgangsmåte

  • KAKEBUNN
    Varm opp stekeovnen til 160 grader. Smør 4 stk. runde kakeformer (20 cm i diameter) og dekk gjerne bunnene med bakepapir. (Har du kun 1 form, må bunnene stekes i flere omganger hvis du velger å ha fire forskjellige farger på bunnene. Alternativt er å bruke kun én farge og ha dobbelt så mye røre i 2 kakeformer. Del deretter bunnene på midten til 4 like tykke kakebunner)
  • Pisk romtemperert smør og sukker til en luftig smørkrem.
    Tilsett eggehvitene og vanilje-essensen. Pisk sammen til blandingen er luftig og kremete.
    Deretter tilsettes de tørre ingrediensene vekselsvis med kremfløten til en jevn røre.
  • Fordel røren likt i 4 skåler. Bruk en vekt slik at du har like mye røre i hver skål.
    Farg rørene med 4 forskjellige konditorfarger. (Vi har her brukt farger fra Cacas, ca. 1/2 - 1 ts farge i hver).
  • Fyll de 4 smurte formene med hver sin farge. Sett bunnene i den forvarmede ovnen og stek de i ca. 20 - 30 minutter, eller til de er gjennomstekte. La bunnene avkjøles etter steking.
  • SMØRKREM
    Pisk romtemperert smør og vanilje-essens til en hvit og litt luftig krem.
    Rør inn 500 g melis, tilsett 1 dl melk og deretter 500 g mer melis. Pisk kremen luftig.
    Tilsett til slutt 0,5 dl melk og 500 g melis. Pisk sammen til en tykk og jevn smørkrem.
    Her er er det mye melis, men det må til får å lage en smørkrem som skal i og utenpå hele kaken!
    Kremen skal være nokså fast i konsistensen, dersom den blir for fast, kan du røre inn litt mer melk. Pass bare på at kremen ikke blir for bløt.
  • MONTERING
    Legg den første bunnen på et kakefat. Smør et jevnt lag med smørkrem på den første bunnen. Legg så neste bunn på og gjenta med smørkrem, helt til den siste bunnen. Hver gang du smører på smørkrem mellom kakebunnene bør du prøve å rette til kaken sånn at den ikke blir skjev eller buer.
  • Dekk hele kaken med et tynt lag smørkrem og sett kaken i kjøleskapet i minst 1 time. Dekk til resten av smørkremen med plastfolie sånn at den ikke tørker. Kremen kan gjerne piskes litt opp igjen når den skal brukes igjen.
    Lag i mellomtiden øynene til kaken, med ODENSE ekstra hvit marsipan og svart konditorfarge. Man kan også bruke fondant.
  • Ta kaken ut av kjøleskapet og smør på resten av smørkremen over hele kaken i et nytt jevnt lag.
    Fest også på øynene nå som smørkremen er myk. Sett kaken kjølig en liten stund, sånn at det siste laget blir litt stivt.
    Lag i mellomtiden ører og horn med ODENSE ekstra hvit marsipan, og rosa konditorfarge til ene delen av øret. Bruk trepinne/grillspyd til hornet og ørene som støtte og som kan stikkes ned i kaken.
  • Pynt nå kaken med horn og ører og sprøyt gjerne på roser/rosetter i smørkrem som er farget i ønsket farge og dryss på ehjørningstrøssel eller annen egnet kakepynt.
    Sett kaken tilbake i kjøleskapet en liten stund sånn at kaken blir fastere før du skjærer i den.
Skriv ut oppskriften